Κυριαρχική νίκη του Martin στον αγώνα Sprint του Misano

Κυριαρχική νίκη του Martin στον αγώνα Sprint του Misano

- Έκανε τρομερή εκκίνηση και έστριψε πρώτος.
- Οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος.
- Δεύτερος ο Francesco Bagnaia.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Franco Morbidelli.

Σημαντική νίκη για το Πρωτάθλημα πέτυχε στον αγώνα Sprint του Misano ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati). O Ισπανός ξεκινούσε από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, όμως ήταν πάρα πολύ δυνατός και όταν έσβησαν τα φώτα πετάχτηκε μπροστά και κατάφερε να στρίψει πρώτος. 
Από εκεί και πέρα οδήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος, χωρίς να απειληθεί και έφτασε σε άλλη μια νίκη σε αγώνα Sprint, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά στους 26 βαθμούς από τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo). O Bagnaia μάλιστα προσπάθησε να μείνει κοντά του, όμως στα τελευταία στάδια έριξε το ρυθμό του, μη μπορώντας να ακολουθήσει τον Martin και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. 
Η τελευταία θέση του βάθρου παίχτηκε στον τελευταίο γύρο, με τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) να βρίσκεται εκεί από την αρχή του αγώνα, όμως ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo) άρχισε να τον πλησιάζει στο τέλος. Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έκανε την επίθεσή του στην 8η στροφή του τελευταίου γύρου, όμως άνοιξε πολύ τη γραμμή του στην έξοδο και αυτό επέτρεψε στον Morbidelli να ξαναμπει μπροστά και να πάρει το πρώτο του φετινό βάθρο, με τον Bastianini τέταρτο. 
Ο Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε ξεκινήσει από πιο πίσω, αλλά είχε ανέβει στην πέμπτη θέση και κυνηγούσε τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS). Κατάφερε να τον φτάσει στον τελευταίο γύρο και με μια κίνηση από την εσωτερική τον προσπέρασε, κλειδώνοντας έτσι την πρώτη πεντάδα. 
Ακολούθησαν οι δύο εργοστασιακές KTM των Brad Binder και Jack Miller, ενώ η τελευταία βαθμολογούμενη θέση καταλήφθηκε από τον Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha).