Lorenzo: Πράσινο φως να δοκιμάσει την Honda

Πότε ο Lorenzo θα δοκιμάσει την Honda με την οποία θα αγωνίζεται του χρόνου; Γιατί η Ducati πήρε αυτή την απόφαση; Δείτε περισσότερα εδώ...

Η σχέση της Ducati με τον Jorge Lorenzo είναι από μόνη της μία...ιστορία για σίριαλ, ωστόσο φαίνεται πως στην δεύτερη χρονιά του συμβολαίου του, ο Lorenzo τα πηγαίνει αρκετά καλύτερα. Καθώς η τεταμένη ατμόσφαιρα δείχνει να καταλαγιάζει, η Ducati ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στον Jorge να δοκιμάσει την αγωνιστική του Honda, στα δοκιμαστικά της Valencia στο τέλος του χρόνου.

Πρόκειται για μια άτυπη διαδικασία, η οποία δεν προβλέπεται από τα συμβόλαια των αναβατών, αλλά συνηθίζεται από τις ομάδες, κατά την οποία οι αναβάτες που παίρνουν μεταγραφή μπορούν να οδηγήσουν την επόμενή τους μοτοσυκλέτα για πρώτη φορά. Πριν δύο χρόνια ακριβώς, ο Jorge Lorenzo είχε δεχθεί την άδεια να δοκιμάσει την GP18 από την Yamaha και τώρα το ίδιο συμβαίνει και με την Ducati, η οποία μάλιστα θα του επιτρέψει να πάρει μέρος τόσο στις δοκιμές της Valencia, όσο και στις επόμενες της Jerez!

Οι άνθρωποι της Ducati δήλωσαν για το γεγονός: «Θα του επιτρέψουμε να δοκιμάσει την Honda και να γνωρίσει την νέα του ομάδα και αυτό είναι φυσιολογικό. Ο Lorenzo θα είναι αναβάτης μάς μέχρι την Valencia, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην τον αφήσουμε να κάνει δοκιμές. Θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί όσον αφορά τους χορηγούς, αλλά θα μπορεί να συμμετέχει και στα δύο δοκιμαστικά, στην Valencia και στην Jerez.»

Ο Jorge λοιπόν θα έρθει σε πρώτη οδηγική επαφή με την Honda RC213V του στις 20 και 21 Νοεμβρίου, ενώ οι επόμενες δοκιμές έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Νοεμβρίου.