Μεσαία Scooter με 16άρη τροχό για να μην κολλάς πουθενά

Μεσαία Scooter με 16άρη τροχό για να μην κολλάς πουθενά

- Μπορούν να σε πάνε παντού άνετα στην πόλη και σε μικρές εξορμήσεις.
- Απόδοση που υπερβαίνει τους 25 ίππους.
- Μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τη σέλα και Traction Control.
- Κρατάνε την κατανάλωση χαμηλά και έχουν μεγάλη αυτονομία.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Μπορούν να σε πάνε παντού άνετα στην πόλη και σε μικρές εξορμήσεις

Στη σημερινή εποχή, όπου οι ρυθμοί μέσα στις πόλεις χρειάζεται να είναι γρήγοροι αλλά η πραγματικότητα με την καθημερινή κίνηση είναι εντελώς διαφορετική, τα δίκυκλα είναι η μόνη λύση. Τα Scooter συνδυάζουν την ευκολία της κίνησης σε δύο τροχούς με αρκετές ανέσεις και – καθώς έχουν και χαμηλή κατανάλωση – έχουν γίνει τα de facto οχήματα καθημερινής μετακίνησης. Πολλοί τα χρησιμοποιούν και για μικρές εξορμήσεις στα πέριξ της πόλης ή και μικρά ταξίδια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ένας μπροστινός τροχός 16” βοηθάει πολύ, καθώς δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, οπότε τα Scooter αυτής της λίστας μπορούν να σε μεταφέρουν με άνεση μέσα στην πόλη, αλλά να σε πάνε και με ασφάλεια εκτός αυτής.

Απόδοση που υπερβαίνει τους 25 ίππους

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι το Scooter να έχει και μια ιπποδύναμη που να μπορεί να στηρίξει αυτές τις εξορμήσεις. Φυσικά και μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ολάκερο ακόμα και με 9 ίππους (έχει γίνει και με λιγότερους), όμως τα πράγματα θα είναι αρκετά πιο κουραστικά. Ειδικά αν θέλεις να βάλεις και δεύτερο άτομο, χρειάζεσαι ένα όχημα που να «τραβάει». Επιλέξαμε λοιπόν για αυτό το άρθρο μεσαία Scooter (από 280 μέχρι 330cc) που οι κινητήρες τους να αποδίδουν τουλάχιστον 25 ίππους. Δεν θα βάλουν φωτιά στην άσφαλτο, όμως θα κάνουν ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν, με άνεση.
 

Μοντέλο Τιμή Ισχύς Hp / Στροφές Χωρητηκότητα Ρεζερβουάρ Βάρος (πλήρες υγρών)
SYM HD 300 ABS / TCS   26 10 174
PIAGGIO BEVERLY 300 HPE   25,8 12 185
KYMCO AGILITY S 350 ABS/TCS   28 13 177
HONDA SH 350   29 9.1 172

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τη σέλα και Traction Control

Για να επέλθει αυτή η άνεση χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τα οποία «φημίζονται» τα Scooter. Ένα βασικότατο κομμάτι αυτών είναι ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Τα Scooter της λίστας μπορούν όλα να φιλοξενήσουν ένα Full Face κράνος κάτω από τη σέλα, ενώ μένει και χώρος για μικροπράγματα. Για μικροπράγματα υπάρχουν επίσης τα αντίστοιχα ντουλαπάκια στην ποδιά, ενώ όλα τους έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό το Traction Control, για να μπορείς να ανοίξεις άφοβα το γκάζι ακόμα και σε ολισθηρό ή βρεγμένο οδόστρωμα, χωρίς ο πίσω τροχός να γλιστρήσει.

Κρατάνε την κατανάλωση χαμηλά και έχουν μεγάλη αυτονομία

Ως οχήματα καθημερινής μετακίνησης, είναι απαραίτητο τα Scooter να έχουν και χαμηλό κόστος χρήσης. Το βασικό κομμάτι αυτού (πέρα από τα Service) είναι η κατανάλωση καυσίμου, καθώς αυτή αντιπροσωπεύει ένα καθημερινό έξοδο – όσο κινούμε το Scooter. Για τα Scooter της λίστας, οι εταιρείες ανακοινώνουν καταναλώσεις (βάση του προτύπου WMTC3) που δεν ξεπερνάνε τα 3,5 λίτρα ανά 100 χλμ. Στην πραγματική ζωή, όπου τα ανοιγοκλεισίματα του γκαζιού είναι περισσότερα, οι καταναλώσεις θα είναι σαφώς λίγο μεγαλύτερες, χωρίς όμως να ξεπερνούν τα 4 λίτρα ανά 100 χλμ. Αυτό σε συνδυασμό με τα σχετικά μεγάλα (για Scooter) ντεπόζιτα που έχουν τους χαρίζει αυτονομίες άνω των 200 χιλιομέτρων, για μεγαλύτερη «ξενοιασιά».

Moto Traffic Αρναούτογλου: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA