Μεταλλικά τακάκια Newfren: Καθαρίζουν και λειαίνουν τους δίσκους

Μεταλλικά τακάκια Newfren: Καθαρίζουν και λειαίνουν τους δίσκους

Τα νέα μεταλλικά τακάκια με τη χρωματιστή επίστρωση της Newfren καθαρίζουν και διορθώνουν την επιφάνεια των δίσκων, ενώ είναι διαθέσιμα σε διάφορους τύπους για κάθε χρήση.

Η Newfren είναι μια από τις μακροβιότερες εταιρείες στον χώρο της πέδησης, με την ιστορία της να ξεκινά το 1950 όταν ο Alessandro Barbero ξεκίνησε μια μικρή επιχείρηση αναγόμωσης μεταχειρισμένων σιαγώνων φρένων. Ο Alessandro γνώριζε πολύ καλά ότι για να ξεχωρίσεις στον απαιτητικό κόσμο των ανταλλακτικών μοτοσυκλέτας, πρέπει να έχεις καινοτόμες ιδέες και να χρησιμοποιείς τεχνολογίες που σε διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Έτσι, η Newfren έγινε η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε μια επαναστατική μέθοδο συγκόλλησης των υλικών τριβής με τις σιαγώνες, αφού αντί για τα παραδοσιακά πριτσίνια επιστρατεύτηκε μια ειδική κόλλα που κατασκευάζονταν στις ΗΠΑ.  Η εταιρεία δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να μεγαλώνει, ενώ σήμερα, 75 χρόνια μετά και έχοντας στα «πηδάλια» τον Valter Barbero, γιο του Alessandro, έχει εδραιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σιαγώνων και υλικών τριβής της Ευρώπης.  
 

Μια από τις best seller κατηγορίες της Newfren είναι τα μεταλλικά τακάκια που πρόσφατα μάλιστα ανανεώθηκε με μια νέα σειρά με 6 μεταλλικά τακάκια προδιαγραφών R90 που ξεχωρίζουν χάρη στη βαμμένη επίστρωση που απλώνεται πάνω από στο υλικό τριβής. Ο χρωματισμός στοχεύει στην διευκόλυνση του επαγγελματία καθώς κάνει εύκολη την αναγνώριση του σωστού τύπου ανάλογα με το όχημα. Πιο συγκεκριμένα τα κόκκινα τακάκια προορίζονται για ασφάλτινη χρήση, τα πράσινα για εκτός δρόμου μοτοσυκλέτες και ATV και τα μπλε για scooter. Η επίστρωση αυτή έχει έναν ακόμα πολύ σημαντικό ρόλο καθώς περιέχει ειδικά λειαντικά που αφαιρούν τα υπολείμματα από τα προηγούμενα τακάκια και διορθώνουν τις μικροατέλειες στην επιφάνεια των δίσκων δημιουργώντας έτσι μια «καθαρή» επιφάνεια για να «πατήσουν» τα νέα τακάκια.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η σειρά Road περιλαμβάνει τακάκια με κόκκινη επίστρωση για αγωνιστική χρήση, αλλά και για σπορ οδήγηση σε δρόμο ή πίστα που δεν χάνουν την απόδοσή τους λόγω υπερθέρμανσης. Επίσης, υπάρχουν τακάκια για τουριστική χρήση που δίνουν έμφαση στη σταθερή απόδοση σε στεγνό και βρεγμένο, ανεξάρτητα από τις  συνθήκες του οδοστρώματος και των θερμοκρασιών. Τέλος, η συγκεκριμένη σειρά με τα περιλαμβάνει και τακάκια για μεγάλου κυβισμού cruiser και custom μοτοσυκλέτες με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Τα τακάκια με μπλε επίστρωση προορίζονται για scooter και είναι αποτελεσματικά σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, ενώ είναι σχεδιασμένα να αντέχουν τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες καταπονήσεις τις αστικής χρήσης. Ταυτόχρονα διαχειρίζονται εξαιρετικά το βάρος και τις ταχύτητες που αναπτύσσουν τα σύγχρονα scooters μεγάλου κυβισμού.

Στην κορυφή της σειρά Off Road βλέπουμε τακάκια για αγωνιστική χρήση σε μοτοσυκλέτες Motocross, Enduro και Rally που προσφέρουν αποτελεσματικό φρενάρισμα σε άμμο, λάσπη και  νερό, ενώ έχουν εξαιρετική αντοχή στην οξείδωση και τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, η «πράσινη» σειρά περιλαμβάνει τακάκια αποκλειστικά για χρήση σε ATV με υλικά τριβής σχεδιασμένα να καλύπτουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των τετράτροχων αυτών οχημάτων σε κάθε είδους έδαφος.


Εκτός από τακάκια, ο κατάλογος της εταιρείας περιλαμβάνει σιαγώνες φρένων, δίσκους συμπλέκτη, δισκόπλακες, ελατήρια και καμπάνες φυγοκεντρικού κ.α. Όλα κατασκευάζονται βάσει αυστηρών προδιαγραφών καλύπτοντας και ξεπερνώντας τα στάνταρ που θέτουν οι κατασκευαστές. Έτσι προσφέρουν αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία σε συνδυασμό με μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλη η γκάμα της Newfren είναι διαθέσιμη μέσω του δικτύου συνεργατών της Πατμανίδης Α.Ε που έχει αναλάβει την εισαγωγή και τη διάθεση των προϊόντων της στη χώρα μας.   

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2105141807 / 2105157906
www.patman.gr
info@patman.gr
 

ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα