Μπίλιες Dr. Pulley: Η μόνη βελτίωση που χρειάζεται το scooter σου

Μπίλιες Dr. Pulley: Η μόνη βελτίωση που χρειάζεται το scooter σου

- Πολυγωνικό σχήμα που τις κάνει να γλιστρούν αντί να κυλούν μέσα στην μπιλιοθήκη.
- Βελτιωμένες επιταχύνσεις, αμεσότερη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού και αυξημένη τελική ταχύτητα.
- Μικρότερες φθορές και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μετάδοσης.

Πολυγωνικό σχήμα που τις κάνει να γλιστρούν αντί να κυλούν μέσα στην μπιλιοθήκη.

Η Dr.Pulley ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία που κατασκεύαζε υψηλής ποιότητα συνθετικά υλικά και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία στο βιομηχανικό σχεδιασμό μπήκε το 1996 στον χώρο των μηχανοκίνητων οχημάτων εξελίσσοντας και κατασκευάζοντας κυρίως προϊόντα βελτίωσης για CVT μεταδόσεις σε scooter, ATVs, UTVs, karts και Snowmobiles. Η υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αξιοπιστία, τη μακροζωία και την αποτελεσματικότητά του, οπότε είναι ένας τομέας που δεν χωράνε εκπτώσεις. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που πολλοί κατασκευαστές από Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα και Ταϊβάν επιλέγουν τα προϊόντα της Dr. Pulley ως πρώτης τοποθέτησης στα οχήματά τους.

Βελτιωμένες επιταχύνσεις, αμεσότερη απόκριση και αυξημένη τελική ταχύτητα


Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες της εταιρείας είναι τα Sliding Roller Weights που έρχονται να αντικαταστήσουν τα εργοστασιακά αντίβαρα τροχαλίας, τις γνωστές μας δηλαδή «μπίλιες». Αυτές βρίσκονται μέσα στην φυγοκεντρική τροχαλία η οποία είναι τοποθετημένη στο εμπρός μέρος της κάσας της μετάδοσης. Η αλλαγή της σχέσης μετάδοσης του scooter, αλλάξει εξαιτίας της κίνησης των αντίβαρων μέσα στη μπιλιοθήκη, οπότε και η αντικατάστασή τους επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας της μετάδοσης και άρα τις επιδόσεις οπότε είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τρόπος βελτίωσης. Σε αντίθεση με τις εργοστασιακές και τις after market μπίλιες που είναι κυλινδρικές, της Dr. Pulley έχουν πολυγωνικό σχήμα και δεν φυγοκεντρίζονται κυλώντας, αλλά γλιστρώντας μέσα στη μπιλιοθήκη. Αυτό τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις εργοστασιακές μπίλιες, αφού στα ίδια γραμμάρια βάρους δίνουν μεγαλύτερο εύρος σχέσεων και ουσιαστικά κάνουν το κιβώτιο πιο κοντό χαμηλά και πιο μακρύ ψηλά. Αυτό πρακτικά σημαίνει βελτιωμένες επιταχύνσεις και αμεσότερη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά και αυξημένη τελική ταχύτητα.


 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μικρότερες φθορές και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μετάδοσης.

Το υλικό κατασκευής τους είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο νάιλον, το οποίο επιτρέπει στις μπίλιες να διατηρούν χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας, ενώ είναι αυτολιπαινόμενο και αφήνει τις μπίλιες να κινούνται ελεύθερα μέσα στη μπιλιοθήκη κάνοντας έτσι πιο άμεση την απόκριση του CVT κιβωτίου, εξαιτίας των μειωμένων τριβών. Το πολυγωνικό τους σχήμα προσφέρει μεγαλύτερη και επίπεδη επιφάνεια τριβής σε σχέση με τα κυλινδρικά rollers, που συμβάλει στη μείωση της φθοράς τόσο των sliders, όσο και της μπιλιοθήκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επιδόσεις να παραμένουν αναλλοίωτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και η διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων της μετάδοσης να αυξάνεται. Από το 2023 έχει προστεθεί η σειρά Black Pearl που περιλαμβάνει πολυγωνικές αλλά και κυλινδρικές μπίλιες οι οποίες είναι κατασκευασμένες από πιο ανθεκτικό υλικό και ξεχωρίζουν χάρη στο μαύρο χρώμα τους.



Στον κατάλογο της Dr. Pulley υπάρχουν ακόμα παραδοσιακές κυλινδρικές μπίλιες, φυγοκεντρικοί συμπλέκτες, καμπάνες, βαριατόρ και ότι άλλο χρειάζεται μια CVT μετάδοση. Όλα είναι διαθέσιμα μέσω του δικτύου συνεργατών της Πατμανίδης Α.Ε που έχει αναλάβει την εισαγωγή και τη διάθεση των προϊόντων της Dr. Pulley στη χώρα μας. 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ.: 2105141807 / 2105157906
www.patman.gr
info@patman.gr

 

ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα