Νέο συμβόλαιο MotoGP με Ινδία

Νέο συμβόλαιο MotoGP με Ινδία

Από το 2025 έως το 2027 το Grand Prix της Ινδίας στο Uttar Pradesh
Θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Buddh International Circuit
Σημαντική η συνεργασία μεταξύ Dorna Sports και Invest UP
Το MotoGP αποτελεί πόλο έλξης για τις διοργανώτριες περιοχές

Από το 2025 έως το 2027 το Grand Prix της Ινδίας στο Uttar Pradesh

Μετά την ακύρωση του φετινού GP λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το MotoGP υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Invest UP, την κυβερνητική υπηρεσία του Uttar Pradesh στην Ινδία. Το Uttar Pradesh είναι μια σημαντική περιοχή για την Ινδία, τόσο πολιτιστικά όσο και οικονομικά, και έχει αναπτυχθεί σε έναν από τους κύριους κόμβους επενδύσεων και ανάπτυξης στη χώρα. Η Invest UP είναι η κυβερνητική υπηρεσία του Uttar Pradesh που είναι υπεύθυνη για τη διευκόλυνση των διεθνών επενδύσεων στην πολιτεία. Ο κύριος στόχος της Invest UP είναι να προωθήσει τον Uttar Pradesh ως ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον. Η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι το Grand Prix της Ινδίας θα διεξαχθεί από το 2025 έως το 2027. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην πίστα Buddh International Circuit, που βρίσκεται στην περιοχή Greater Noida του Uttar Pradesh, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ημερολόγιο του MotoGP το 2023, με τη νίκη του Bezzecchi στο MotoGP.
 

Σημαντική η συνεργασία μεταξύ Dorna Sports και Invest UP

Carmelo EzpeletaCEO της Dorna Sports που είναι ο αποκλειστικός διοργανωτής του MotoGP, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη νέα συμφωνία που έγινε απευθείας με την κυβέρνηση του Uttar Pradesh. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του πρώτου Grand Prix της Ινδίας, το οποίο πρόσφερε τεράστια αξία τόσο στο MotoGP όσο και στην περιοχή του UP. Τόνισε τη σημασία της συνέχισης αυτής της συνεργασίας στο μέλλον, επισημαίνοντας ότι η Ινδία είναι μια σημαντική αγορά για το MotoGP με ένα ήδη καλά εδραιωμένο κοινό που μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω. Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία των εκατοντάδων εκατομμυρίων δίτροχων οχημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά στη χώρα, γεγονός που καθιστά την Ινδία ζωτικό σημείο για τους κατασκευαστές και το ίδιο το άθλημα, χάρη στη θέση του MotoGP ως κορυφαία διοργάνωση για δίτροχα οχήματα. Τέλος, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τη συνεργασία με την κυβέρνηση του Uttar Pradesh, ώστε να επιστρέψει το MotoGP στην Ινδία και την πίστα Buddh International Circuit για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το MotoGP αποτελεί πόλο έλξης για τις διοργανώτριες περιοχές

Ο Manoj Kumar Singh, Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης του Uttar Pradesh και Επίτροπος για την Ανάπτυξη Υποδομών και Βιομηχανίας, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας αυτής,υπογραμμίζοντας ότι η διοργάνωση του MotoGP στο Uttar Pradesh όχι μόνο αναδεικνύει την πολιτεία σε διεθνές επίπεδο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου στους τομείς του τουρισμού, της φιλοξενίας και των συναφών κλάδων. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι το γεγονός αυτό θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας την ικανότητα του Uttar Pradesh να φιλοξενεί εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης.