H Stelvio καταργήθηκε απο τη γκάμα της Moto Guzzi.

Νέος Euro4 κινητήρας

Η ιταλική εταιρεία καταργεί τον κινητήρα των 1200 κυβικών του Stelvio, αφού δεν θέλει να τον κάνει Euro4.

Οι αυστηρές προδιαγραφές ρύπων δεν συμβαδίζουν εύκολα με τους αερόψυκτους κινητήρες, γι`αυτό και το ταξιδιάρικο Stelvio αποσύρθηκε φέτος από την γκάμα της εταιρείας. Οι πωλήσεις του μοντέλου στα οκτώ χρόνια παρουσίας του στην αγορά, δεν ήταν οι αναμενόμενες και η Moto Guzzi αποφάσισε ότι δεν αξίζει να επενδύσει για να κάνει τον κινητήρα να συμβαδίζει με τις Euro4 προδιαγραφές. Ως αποτέλεσμα, στη γκάμα της εταιρείας έχουν πλέον μείνει  τα V7, V9, California και το εντυπωσιακό MGX 21, οπότε κάτι έπρεπε να γίνει.

Για να μεγαλώσει η γκάμα της, θα χρειαστεί έναν καινούργιο κινητήρα και αυτό ακριβώς σχεδιάζει να κάνει. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος marketing και επικοινωνίας της Piaggio δήλωσε: «Η Moto Guzzi εργάζεται σκληρά πάνω σε έναν νέο κινητήρα, πολύ προηγμένο και ριζικά αλλαγμένο σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν τα V7, V9 και California. Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε να παρουσιάσουμε μια καινοτομία με τη μορφή concept στην έκθεση του Μιλάνο.»

Ίσως η Moto Guzzi αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο των BMW και Harley με υδρόψυκτες βαλβίδες και κεφαλές, αλλά αερόψυκτους κυλίνδρους για μια πιο κλασσική εμφάνιση. Πάντως, είναι άγνωστο ακόμα σε τι μοτοσυκλέτα θα χρησιμοποιηθεί ο νέος κινητήρας.