Νίκη του Francesco Bagnaia στο Grand Prix της Καταλονίας

Νίκη του Francesco Bagnaia στο Grand Prix της Καταλονίας

- Ανεβαίνει πάλι στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
- Πίσω του τερμάτισε ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marc Marquez, που ξεκινούσε 14ος.

O Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) κατάφερε να "ξορκίσει το κακό" από την χθεσινή απογοήτευση του αγώνα Sprint στο Grand Prix της Καταλονίας, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη που τον έφερε και πάλι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 
Ο Ιταλός έκανε μια καλή εκκίνηση και βρέθηκε στην 1η θέση, ενώ απέκρουσε και τις πρώιμες επιθέσεις του Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Όμως στον πέμπτο γύρο, ο Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), είχε φτάσει ακριβώς πίσω του και κατάφερε να τον περάσει, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει μια σημαντική διαφορά. 
Ο Bagnaia δέχτηκε και την προσπέραση του Acosta, με τον νεαρό Ισπανό να κυνηγά την παρθενική του νίκη στην κατηγορία. Όμως στον 11ο γύρο ο Acosta πίεσε πολύ το μπροστινό του στη 10η στροφή, με αποτέλεσμα να πέσει, ενώ ήταν δεύτερος. Ανέβηκε και πάλι στη μοτοσυκλέτα του, όμως τελικά τερμάτισε πίσω, στη 14η θέση. 
Μπροστά οι Martin και Bagnaia είχαν ανοίξει διαφορά από τους υπόλοιπους, με τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati να κάνει την κίνησή του στους πέντε τελευταίους γύρους και να περνάει τον Martin. Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός της Prima Pramac δεν κατάφερε να απαντήσει και έτσι ο Bagnaia πήρε μια σπουδαία νίκη για το Πρωτάθλημα. 
Η τρίτη θέση του βάθρου πήγε στον Marc Marquez (Gresini Ducati), o οποίος ξεκινούσε από τη 14η θέση και είχε επιλέξει το μαλακό πίσω ελαστικό. Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδιζε θέσεις καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε πίσω από τον Aleix Esaprgaro (Aprilia Racing), τον οποίο περιόρισε στην τέταρτη θέση στα τελευταία στάδια, κάνοντας έτσι για άλλη μια φορά έναν εκπληκτικό αγώνα. 
Πέμπτος τερμάτισε ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), μπροστά από τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia). Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Marquez (Gresini Ducati), Brad Binder (Red Bull KTM), Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) και Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia).