Νικητής ο Aleix Espargaro στον αγώνα Sprint της Καταλονίας

Νικητής ο Aleix Espargaro στον αγώνα Sprint της Καταλονίας

- Δεύτερος ο Marc Marquez, που ξεκινούσε από τη 14η θέση.
- Στο βάθρο και ο Pedro Acosta.
- Τρεις αναβάτες έπεσαν από την πρώτη θέση.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών, Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), έκανε μια πολύ καλή εκκίνηση από τη δεύτερη θέση και έστριψε πρώτος, μπροστά από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) και τον Brad Binder (Red Bull KTM).
Ο κάτοχος της Pole Position, Aleix Espargaro (Aprilia Racing) βρέθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Marc Marquez (Gresini Ducati) σημείωσε μεγάλη πρόοδο από τη 14η θέση εκκίνησης, ακόμα και αφού έχασε ένα αεροδυναμικό βοήθημα της μοτοσυκλέτας του μετά από επαφή με τον Jack Miller (Red Bull KTM).
Oι μάχες ξεκίνησαν από την αρχή, με τον Acosta και τον Bagnaia να αλλάζουν θέσεις, ενώ σύντομα ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia) εκμεταλλεύτηκε τις μάχες τους και πέρασε μπροστά, έχοντας μάλιστα μια μικρή διαφορά στην αρχή του πέμπτου γύρου. 
Δυστυχώς για τον Ισπανό της δορυφορικής Aprilia όμως, πίεσε πολύ το μπροστινό του στην 10η στροφή του ίδιου γύρου και έπεσε από την πρώτη θέση. 
Πιο πίσω, ο Brad Binder είχε αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι και - με τη σειρά του εκμεταλλευόμενος τις μάχες μεταξύ Bagnaia και Acosta - ανέβηκε στην πρώτη θέση και άνοιξε με τη σειρά του τη διαφορά. Όμως, όπως ο Fernandez νωρίτερα, έχασε το μπροστινό στην 5η στροφή του 7ου γύρου και εγκατέλειψε τον αγώνα. 
Οι Aleix Espargaro και Marc Marquez είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν και κατάφεραν διαδοχικά να περάσουν τον Αcosta για να ανέβουν στις θέσεις του βάθρου, ενώ ο Bagnaia είχε υπό έλεγχο τη διαφορά από τον Espargaro, η οποία στον τελευταίο γύρο είχε φτάσει τα 7 δέκατα του δευτερολέπτου. 
Εκεί όμως ήρθε η καταστροφή για τον Ιταλό της εργοστασιακής Ducati. Στην πέμπτη στροφή του τελευταίου γύρου, ο Βagnaia έγινε ο τρίτος αναβάτης που πέφτει από την πρώτη θέση και η νίκη πήγε τελικά στον Aleix Espargaro, με τον Μarc Marquez να είναι δεύτερος και τον Pedro Acosta να συμπληρώνει το βάθρο.
Ο πρώτος στη βαθμολογία, Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), τερμάτισε τέταρτος, με τους Εnea Bastianini (Lenovo Ducati), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Jack Miller (Red Bull KTM), Maverick Viñales (Aprilia Racing) και Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) να συμπληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις.