Ο Franco Morbidelli στην Pramac Ducati το 2024

Ο Franco Morbidelli στην Pramac Ducati το 2024

O Franco Morbidelli, μέλος της Ακαδημίας VR46 του Valentino Rossi, θα βρίσκεται σε μια δορυφορική Ducati Desmosedici GP24 την επόμενη χρονιά, αντικαθιστώντας τον Johann Zarco στην Prima Pramac.

O Ιταλός θα βρίσκεται δίπλα στον Jorge Martin, που αυτή τη στιγμή παλεύει για το Πρωτάθλημα με τον Francesco Bagnaia.

O ιδιοκτήτης της Prima Pramac, Paolo Campinoti, σχολίασε σχετικά με τη μεταγραφή: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Franco έρχεται στην οικογένειά μας για το 2024. Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του και έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής σε πολλές περιπτώσεις. Είμαι σίγουρος ότι στην ομάδα μας θα βρει τις κατάλληλες συνθήκες για να ανακάμψει και να παλέψει για τις θέσεις τις οποίες αξίζει».

Ο Morbidelli, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 του 2017, φημολογούταν ότι θα βρεθεί στη Ducati εδώ και αρκετό καιρό, ενώ γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο ότι δεν θα παρέμενε στη Yamaha, χάνοντας τελικά τη θέση του από τον Αlex Rins.

Αρχικά ακουγόταν ότι ο 28χρονος θα πήγαινε στην ομάδα του Rossi, την VR46, αλλά η απόφαση του Marco Bezzecchi να μείνει και για το 2024 στην ομάδα, δεν άφησε κάποια κενή θέση – έδωσε όμως την ευκαιρία στον Morbidelli να βρεθεί στην Pramac.

«Με μεγάλη ευχαρίστηση καλωσορίζουμε τον Franco στην, υποστηριζόμενη από το εργοστάσιο, Pramac Racing για την επόμενη σεζόν, όπου θα οδηγήσει μια εργοστασιακή Desmosedici GP», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Gigi DallΆIgna. «Ο Franco είναι ένας πολύ ταλαντούχος και έμπειρος αναβάτης και έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι γρήγορος. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν δεύτερος στο Πρωτάθλημα το 2020, κερδίζοντας τρία Grand Prix».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μαζί με την Pramac Racing και την δική μας υποστήριξη θα μπορέσει να δείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε μαζί αυτή την περιπέτεια».