Παρθενική νίκη σε αγώνες Sprint για τον Bastianini στο Silverstone

Παρθενική νίκη σε αγώνες Sprint για τον Bastianini στο Silverstone

- Πέρασε μπροστά στον 5ο γύρο και άνοιξε τη διαφορά.
- Στη δεύτερη θέση ο Jorge Martin.
- Το βάθρο συμπλήρωσε ο Aleix Espargaro.
- Πτώσεις για τους Francesco Bagnaia και Marc Marquez.

Το καλοκαιρινό διάλειμμα των MotoGP τελείωσε και - ένα μήνα μετά το Γερμανικό Grand Prix - οι αναβάτες επέστρεψαν στη δράση στο Silverstone της Αγγλίας, στα πλαίσια του 10ου Grand Prix της σεζόν του 2024. 
Ο αγώνας Sprint έλαβε χώρα το Σάββατο και είχε αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις, καθώς είδαμε τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo) να φτάνει στην παρθενική του νίκη σε αγώνα Sprint. Μάλιστα ο Ιταλός της Ducati μέχρι τώρα δεν είχε ανέβει ποτέ στο βάθρο στους συγκεκριμένους αγώνες, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν εκπληκτικός, πέρασε τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) στον πέμπτο γύρο από τους 10 και από εκεί και πέρα άνοιξε τη διαφορά για να φτάσει με άνεση πρώτος στην καρό σημαία. 
Από πλευράς του ο Jorge Martin δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στο να υπερασπιστεί τη δεύτερη θέση από τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ο οποίος ξεκινούσε από την Pole Position, όμως δέχτηκε αμέσως την επίθεση των Ducati
Πίσω τους κινούταν ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), ο οποίος όμως έχασε το μπροστινό στην 4η στροφή του πέμπτου γύρου και έπεσε, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα. Τον "διαδέχτηκε" ο Marc Marquez (Gresini Ducati), όμως και ο ίδιος έκανε ένα λάθος στο φρενάρισμα και έχασε το μπροστινό στην 16η στροφή του 8ου γύρου. 
Έτσι εν τέει η τέταρτη θέση πήγε στον Brad Binder (Red Bull KTM), που τερμάτισε μπροστά από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS). Οι δύο τους μάλιστα είχαν μια επαφή στα πρώτα στάδια του αγώνα, με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια από τα αεροδυναμικά φτερά των μοτοσυκλετών τους. 
Έκτος τερμάτισε ο Alex Marquez (Gresini Ducati), μπροστά από τον Maverick Viñales (Aprilia Racing). Τις βαθμολογούμενες θέσεις συμπλήρωσαν οι Jack Miller (Red Bull KTM) και Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati). 
Eν τω μεταξύ στην πρώτη στροφή του αγώνα, ένα άτσαλο φρενάρισμα του Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει από πίσω τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Ducati) και να πέσουν και οι δύο.