Pole Position για τον Jorge Martin στο Ιταλικό Grand Prix

Pole Position για τον Jorge Martin στο Ιταλικό Grand Prix

- Έκανε νέο ρεκόρ γύρου με 1:44.504.
- Δεύτερος ο Francesco Bagnaia, ο οποίος όμως θα ξεκινήσει το Grand Prix από την πέμπτη θέση λόγω ποινής.
- Την πρώτη σειρά συμπληρώνει ο Maverick Viñales.

Στην επαρχία της Τοσκάνης και στην πίστα του Mugello, λαμβάνει χώρα ο 7ος γύρος της σεζόν του 2024 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP
O Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) πήρε την Pole Position για το Ιταλικό Grand Prix στην πίστα του Mugello, πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ. 
Ο Ισπανός αναβάτης σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:44.504 στα αρχικά στάδια των δεύτερων κατατακτηρίων και θα ξεκινήσει τους αγώνες του Σαββατοκύριακου από την πρώτη θέση. 
Ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati) έφτασε κοντά, όμως ένα γλίστρημα τον εμπόδισε από το να κάνει τον ταχύτερο γύρο και θα ξεκινήσει τον αγώνα Sprint από τη δεύτερη θέση και το Grand Prix από την πέμπτη (έχει δεχθεί ποινή τριών θέσεων για την Κυριακή). 
Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Maverick Viñales (Aprilia Racing), με τον Ισπανό να έχει και αυτός ένα γλίστρημα στην έξοδο της 15ης στροφής και να μην καταφέρνει να βελτιώσει τον χρόνο του στο τέλος. 
Ο Marc Marquez (Gresini Ducati) βρισκόταν σε έναν πολύ γρήγορο γύρο, όμως πίεσε πολύ το μπροστινό στην 10η στροφή και έπεσε, περιοριζόμενoς έτσι στην 4η θέση. Δίπλα του βρίσκονται οι Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati).
Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Alex Marquez (Gresini Ducati) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing), μπροστά από τους Alex Rins (Monster Energy Yamaha), Miguel Oliveira (Trackhouse Racing Aprilia) και Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia).