Pole Position με νέο ρεκόρ για τον Aleix Espargaro στη Βαρκελώνη

Pole Position με νέο ρεκόρ για τον Aleix Espargaro στη Βαρκελώνη

- Ο Ισπανός της Aprilia σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:38.190.
- Mαζί του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης οι Francesco Bagnaia και Brad Binder.
- O Μarc Marquez ξεκινάει από τη 14η θέση.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Aprilia δείχνει πολύ δυνατή στο Grand Prix της Καταλονίας και αυτό φάνηκε και από τις κατατακτήριες. 
Εκεί, ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) κατάφερε στα τελευταία στάδια των δεύτερων δοκιμών να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:38.190 και να πάρει την Pole Position στο τελευταίο του Grand Prix στην Καταλονία. Δεύτερος ήταν ο Francesco Bagnaia (Lenovo Ducati), με τον Ιταλό να χάνει τον καλύτερό του γύρο (που όμως δεν θα ξεπερνούσε τον χρόνο του Aleix) και την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Brad Binder (Red Bull KTM). 
Πίσω τους θα ξεκινήσουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου οι Pedro Acosta (Red Bull GASGAS), Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati) και Jorge Martin (Prima Pramac Ducati), ο οποίος είχε πτώση στη δεύτερη στροφή στα τελευταία στάδια. 
Ο Raul Fernandez (Trackhouse Racing Aprilia) - o οποίος πέρασε μαζί με τον Di Giannantonio από τις πρώτες κατατακτήριες - έκανε τον 7ο καλύτερο χρόνο και μαζί του στην τρίτη σειρά βρίσκονται οι Enea Bastianini (Lenovo Ducati) και Alex Rins (Monster Energy Yamaha). 
Τέλος, στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης βρίσκονται οι Jack Miller (Red Bull KTM), Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati) και Maverick Viñales (Aprilia Racing). 
Ο Μarc Marquez (Gresini Ducati) δεν κατάφερε να προκριθεί από τις πρώτες κατατακτήριες και θα ξεκινήσει τους αγώνες της Καταλονίας από την 14η θέση.