R nineT Giggerl: Aλλα επίπεδα design!

Με απόλυτα τολμηρή εικόνα, σχεδόν προκλητική, μία Custom BMW R nineT έχει κάνει επίσημα την εμφάνισή της με τις ευλογίες της BMW. Πως σας φαίνεται;

Η σειρά R nineT της BMW είναι μία από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες για customizing, των τελευταίων ετών, με πολλά από τα μοντέλα να έχουν και την υποστήριξη του Βαυαρικού εργοστασίου. Ένα από αυτά είναι και το απίστευτα γωνιώδες «Giggerl», μια κατασκευή που βασίστηκε σε μια R nine T του 2016 και δημιουργήθηκε από τον Bernhard Naumann.

O Naumann είναι γνωστός και ως «Tin Man» ή «μεταλλικός άνθρωπος», καθώς ασχολείται με την διαμόρφωση μετάλλου. Κύρια προϊόντα του, τα μεταλλικά πάνελ σε όλων των ειδών τα σχήματα, αλλά κυρίως σε φουτουριστικές γραμμές, για custom μοτοσυκλέτες, οπότε όταν ο ίδιος ανέλαβε να κατασκευάσει την δική του R nineT, πήγε το παιχνίδι σε…άλλο επίπεδο.



Όπως βλέπετε και από τις εικόνες, η μορφή της μοτοσυκλέτας που ο Naumann δημιούργησε είναι φουτουριστική, σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας –τις οποίες ο Naumann λατρεύει. Σχεδόν τα πάντα πάνω στην μοτοσυκλέτα είναι χειροποίητα από τον Naumann: τα μεταλλικά πάνελ, το τεπόζιτο, η σέλα, η εξάτμιση αλλά και το πλαίσιο. Ίδια έμειναν ο κινητήρας, ο άξονας, οι αναρτήσεις και το όργανο. Το τελικό αποτέλεσμα «θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποτελεί, μελλοντικό μοντέλο της BMW» όπως δηλώνει ο Naumann.





Πως όμως προέρχεται το όνομα της μοτοσυκλέτας που στα γερμανικά σημαίνει… κοτόπουλο;
Ο Naumann εξηγεί: Όταν οι φίλοι του είδαν το έργο, αστειεύτηκαν λέγοντάς του ότι η μορφή που είδε δοθεί στην μοτοσυκλέτα θυμίζε… κοτόπουλο. Ο Naumann αποφάσισε μάλλον… ξεδιάντροπα, θα λέγαμε, να κρατήσει αυτή την ονομασία.