Θα είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής;

Ρεκόρ νικών στη Moto3

Ο Mir πλεόν κατέχει το ρεκόρ περισσότερων νικών σε μια σεζόν για τη Moto3 και στον επόμενο αγώνα θα έχει την ευκαιρία να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο νεαρός αναβάτης της Leopard Racing σημείωσε την όγδοη φετινή του νίκη στην Aragon κι έγινε έτσι, ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να πάρει τόσες νίκες σε μια σεζόν, από το 2012, όταν καθιερώθηκε η κατηγορία Moto3. Την περασμένη χρονιά, είχε πάρει μια ακόμα νίκη στον αγώνα της Αυστρίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 9, όσες ακριβώς έχει και ο βασικότερος αντίπαλός του στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, Romano Fenati, κάτι που τον κάνει έναν από τους κορυφαίους αναβάτες της κατηγορίας.

Μπορεί να πήρε τη νίκη στον τελευταίο αγώνα, αλλά οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή, αφού θεώρησαν ότι στον τελευταίο γύρο έκανε απότομους ελιγμούς για να μην μπορέσουν οι διώκτες του να επωφεληθούν από το slipstreaming. Έτσι, στον επόμενο αγώνα, στο Motegi της Ιαπωνίας, θα ξεκινήσει 6 θέσεις πιο πίσω από τη θέση που θα καταταγεί στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Ο ίδιος δήλωσε: "Οι νίκες δεν έρχονται εύκολα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα στον εντός έδρας για εμένα αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε, για τις ευχές και την υποστήριξη. Ο τελευταίος γύρος ήταν φανταστικός, προσπαθούσα να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πίεζα όσο πιο πολύ μπορούσα. Πήραμε την όγδοη νίκη της σεζόν και στην Ιαπωνία έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε έτσι και βλέπουμε."