Royal Enfield Bear 650: Έτοιμο για την έκθεση ΕICMA 2024;

Royal Enfield Bear 650: Έτοιμο για την έκθεση ΕICMA 2024;

Με βάση το Interceptor 650
Κινητήρας 650cc 47 ίππων και 52 Νm ροπής
Ανανεωμένες αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός
Επανασχεδιασμένα ψηφιακά όργανα και βλέμμα στραμμένο την έκθεση EICMA

Με βάση το Interceptor 650

H Royal Enfield πρόσφατα προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματος  Interceptor 650 Bear” εν όψει της έκθεσης EICMA. Θα την συναντήσουμε εκεί;
Πάνω από ένα χρόνο πριν, είδαμε την Royal Enfield να κατοχυρώνει και επίσημα το όνομα “Interceptor 650 Bear”. Τώρα, χάρη στα πρώτα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν, έχουμε τη χαρά να δούμε μια πρώτη εικόνα του νέου μοντέλου της ιστορικής εταιρείας, όπως παρουσιάζεται επάνω. Αρχικά το πλαίσιο φαίνεται να παραμένει πανομοιότυπο με εκείνο του Interceptor, όμως υπάρχουν λεπτομέρειες που υποδεικνύουν αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις. Το ντεπόζιτο της βενζίνης δείχνει να μένει ίδιο, ενώ η σέλα του αναβάτη έχει επανασχεδιαστεί και τοποθετηθεί επάνω από τις πινακίδες αγωνιστικού τύπου.
Αυτή η εικόνα κάνει ξεκάθαρο ότι το εν λόγω μοντέλο θα διατηρεί την κλασσική σχεδίαση, την “ψυχή” της Royal Enfield, με κάποιες μοντέρνες προσθήκες.
 

Κινητήρας 650cc 47 ίππων και 52 Νm ροπής

Ο κινητήρας του νέου 650 Bear, βασισμένος επίσης στο Interceptor, δεν δείχνει να χρειάζεται τίποτα παραπάνω από τα 47 άλογα που προσφέρει ήδη ο καθΆ όλα ικανός δικύλινδρος παράλληλος των 648 κυβικών εκατοστών, με 52Νm ροπή στις 5250 στροφές.
Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την εντύπωση που μας έκανε το ολοκαίνουργιο σύστημα εξάτμισης, το οποίο η εταιρεία σχεδίασε από την αρχή, εντείνοντας την αγωνία των πιστών φίλων της να ακούσουν την ανανεωμένη “αναπνοή” του νέου μοντέλου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ανανεωμένες αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επεμβάσεις είναι εκείνη που έχουν λάβει οι αναρτήσεις, ομολογουμένως κάτι που δεν περιμέναμε. Τα πίσω διπλά αμορτισέρ δεν έχουν τα ξεχωριστά ρεζερβουάρ που είδαμε στο Interceptor, κάτι το οποίο δηλώνει μια πιο “βασική” επιλογή. Ωστόσο, στο μπροστινό σύστημα συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι, που αναδεικνύει τις προθέσεις του κατασκευαστή να δώσει σημασία στην καλύτερη συμπεριφορά του από το κλασσικό τηλεσκοπικό.
 

Επανασχεδιασμένα ψηφιακά όργανα και βλέμμα στραμμένο την έκθεση EICMA

Ακόμη μία ευχάριστη έκπληξη είναι τα “ρολόγια” του καινούριου Interceptor 650 Bear, όπου φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που επιλέχθηκε και για το Guerrilla 450.  Η αλλαγή αυτή περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των 2 ξεχωριστών αναλογικών δεικτών σε ένα ταμπλό με ψηφιακή μορφή, δίνοντας του μια περισσότερο μινιμαλιστική αλλά εργονομική πινελιά. Παρότι δεν έχουμε ακόμη κάποια νεότερα για την επίσημη ημερομηνία παρουσίασης στην αγορά, οι μέχρι στιγμής κινήσεις που βλέπουμε μας προετοιμάζουν για την επικείμενη άφιξη του μοντέλου πιθανότατα σύντομα στην EICMA 2024.