Σε ινδική ιδιοκτησία η Ducati σύντομα;

Σενάρια: Η Bajaj αγοράζει την Ducati;

Μια νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση περί του πιθανού νέου ιδιοκτήτη της Ducati, αφού σύμφωνα με πηγές από την Ινδία, ο κολοσσός Bajaj φαίνεται να εκφράζει ενδιαφέρον!

H Ducati, αν και ακόμη βρίσκεται υπό την ομπρέλα του ομίλου Volkswagen, είναι γνωστό ότι έχει τεθεί προς πώληση και αρκετά ονόματα ακούγονται ως οι επόμενοι ιδιοκτήτες της. Τώρα όμως μαθαίνουμε, εξ Ανατολάς, ότι ένας παγκόσμιος κολοσσός ενδιαφέρεται να την αγοράσει και αυτός δεν είναι άλλος από την Bajaj!

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο Rajiv Bajaj, πρόεδρος της εταιρείας, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τους μετόχους ότι «είναι πολύ κοντά σε μια συμφωνία, η οποία θα ανακοινωθεί σε μία ή δύο βδομάδες», χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερα.

Το ότι η Bajaj είχε γενικότερα πρόθεση να εξετάσει την αγορά της Ducati, ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα περίπου, ωστόσο τώρα, οι ανακοινώσεις αυτές του προέδρου της δείχνουν κατευθείαν στην πιθανότητα, η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, μιλώντας για το νέο deal, ο πρόεδρος Bajaj εμφανίστηκε φιλόδοξος λέγοντας: «Αν συμβεί, θα ανοίξει τεράστιες δυνατότητες διότι είναι μια μάρκα με format που επιτρέπει μεγάλη επιτυχία. Μπορούμε να φτάσουμε ακόμη και το 1 εκατομμύριο μοτοσυκλέτες το χρόνο...»

Οι γνώστες του χώρου είναι βέβαιοι ότι, αν η Bajaj αγοράσει την Ducati, δεν θα είναι καθόλου απίθανο να δούμε άμεσα, μοτοσυκλέτες Ducati με κυβισμό 125, 200 και 390 κυβικών, στα πρότυπα των μικρότερων μοντέλων της ΚΤΜ!

Πως θα σας φαινόταν ένα τέτοιο σενάριο;