Αναβάτης χωρίς δίπλωμα παρέσυρε παιδί 2.5 ετών.

Σέρρες: Μοτοσυκλετιστής χωρίς δίπλωμα παρέσυρε αγοράκι 2.5 ετών

Χθες το απόγευμα, ένα αγοράκι, 2.5 ετών παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα, όταν προσπάθησε να διασχίσει ένα κάθετο δρόμο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Το παιδί τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είναι 25 ετών και ανακαλύφθηκε ότι δεν κατείχε δίπλωμα οδήγησης. Όπως ήταν φυσικό, συνελήφθη και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, περιλαμβάνει και το αδίκημα, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, καθώς η μοτοσυκλέτα φαίνεται να είχε κλαπεί πριν περιέλθει στην κατοχή του.

Δυστυχώς, σε περιοχές της επαρχίας, είναι σύνηθες φαινόμενο νεαροί σε ηλικία αναβάτες, να κυκλοφορούν χωρίς δίπλωμα και προστατευτικό εξοπλισμό με ανασφάλιστες μοτοσυκλέτες, η συντήρηση των οποίων είναι ελλιπής. Πέραν του ότι θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, αλλά και αυτή των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου, δεν συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα των νομικών κυρώσεων που θα έχουν, αν εμπλακούν σε ατύχημα. Δυστυχώς, η ελλιπής ή και ανύπαρκτη σε κάποιες περιπτώσεις, αστυνόμευση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κλειστή, «επιτρέπουν» τέτοιου είδους παρανομίες.    

Σε καμία περίπτωση δεν είναι αποδεκτό ένας αναβάτης να μην έχει δίπλωμα οδήγησης ή άλλα απαραίτητα χαρτιά για το όχημά του. Όλοι μας οφείλουμε να τηρούμε τον ΚΟΚ και να πληρούμε τις προϋποθέσεις, που ορίζονται από το νόμο σχετικά με την οδήγηση και την ασφάλεια, τόσο τη δική μας όσο και των υπολοίπων οδηγών και πεζών.