Στο βάθρο του Brno o Καρακώστας, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Στο βάθρο του Brno o Καρακώστας, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα

- Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ο Έλληνας αναβάτης και η ομάδα του έκαναν τις σωστές επιλογές σε ελαστικά και ρυθμίσεις.
- Ξεκίνησε από τη 16η θέση και έκανε έναν άρτιο αγώνα με πολλές προσπεράσεις.
- Τρίτος στη γενική και δεύτερος στο Βαλκανικό στον δεύτερο αγώνα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες ο 5ος και 6ος αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ταχύτητας στην γνωστή πίστα Brno της Τσεχίας, όπου μέχρι πριν μερικά χρόνια φιλοξενούνταν και αγώνες MotoGP.
Η παρουσία Ελλήνων αθλητών είναι δεδομένη εκεί – με αρκετές μάλιστα επιτυχίες – τις πιο πρόσφατες εκ των οποίων μας χάρισε ο Δημήτρης Καρακώστας, Πολυπρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Superbikes με την Honda.

O Καρακώστας ταλαιπωρήθηκε με την εύρεση των σωστών ρυθμίσεων στη μοτοσυκλέτα του και τερμάτισε 17ος στις κατατακτήριες, κάτι που όμως πτόησε τον Έλληνα αναβάτη. Έτσι, στον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου (5ος του Πρωταθλήματος), ο Καρακώστας έκανε έναν δυνατό αγώνα και αρκετές προσπεράσεις και τερμάτισε τελικά 12ος στη γενική κατάταξη, 9ος στην κατηγορία των Superbikes και 4ος για το Βαλκανικό.

Την επόμενη μέρα – σε έναν αγώνα που δηλώθηκε βρόχινος – ο Έλληνας αθλητής (έχοντας κάνει μαζί με την ομάδα του σωστή επιλογή ελαστικών αλλά και ρυθμίσεων για τις δύσκολες συνθήκες) ανέβηκε στο βάθρο μετά από μια σκληρή μάχη στον τελευταίο γύρο και τερμάτισε στην τρίτη θέση γενικής κατάταξης και στη δεύτερη θέση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.
Η επόμενη «μάχη» του Καρακώστα θα λάβει χώρα στο Motopark της Ρουμανίας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου.