Συνεχίζεται η κυριαρχία της Yamaha στους αγώνες αντοχής της Suzuka, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Suzuka EWC: Τρίτη νίκη για τη Yamaha

Μία συναρπαστική νίκη κατέκτησε, για τρίτη χρονιά, η Yamaha στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka, σε έναν αγώνα χωρίς λάθη και με εξαιρετική απόδοση.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα της Yamaha αναδείχθηκε νικήτρια στον 8ωρο αγώνα αντοχής της Suzuka, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Η ομάδα των Alex Lowes, Michael Van der Mark και Katsuyuki Nakasaga τερμάτισαν πρώτοι κάνοντας 216 γύρους σε 8 ώρες και 33 δευτερόλεπτα. Το podium συμπλήρωσαν οι ομάδες της Kawasaki και της F.C.C. TSR Honda, που τερμάτισαν δεύτερη και Τρίτη αντίστοιχα.

Για την ομάδα της Yamaha, πρώτος οδήγησε ο Nakasuga σε βρεγμένη πίστα, κάνοντας μια αριστοτεχνική εμφάνιση και κερδίζοντας μια στρατηγική διαφορά, πριν παραδώσει την σκυτάλη στον Alex Lowes. Ο Lowes διατήρησε την καλή πορεία της Yamaha και άνοιξε το δρόμο για τον Van der Mark, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να κάνει την Yamaha να μην απειλείται από κανέναν, αφού στο 2ο τετράωρο του αγώνα ο Takaaki Nakagama της Musashi Honda είχε πτώση.

Στην ομάδα της Kawasaki, ξεχώρισε η απόδοση του Leon Haslam, ο οποίος οδήγησε ακραία για να κατακτήσει την 2η θέση, ενώ η μοτοσυκλέτα της FCC TSR Honda πήρε φωτιά το τελευταίο μισάωρο του αγώνα, που ουσιαστικά την έριξε στην 3η θέση στερώντας της την δυνατότητα για μάχη με τους «πράσινους».