Ταξινομήσεις μοτοσυκλετών Αυγούστου: To Honda X-ADV750 περνάει στην κορυφή

Ταξινομήσεις μοτοσυκλετών Αυγούστου: To Honda X-ADV750 περνάει στην κορυφή

Νέος κάτοικος στην κορυφή της λίστας σε μια αγορά που κινείται ανοδικά σε σχέση με τα περσινά δεδομένα

Συνέχισε την ανοδική της πορεία η αγορά και τον Αύγουστο, καθώς η άνοδος σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι αγγίζει το 30,3%! Τον 8ο μήνα του 2023 5.414 νέα δίκυκλα ταξινομήθηκαν, εκ των οποίων τα 935 ήταν μοτοσυκλέτες.

Αλλαγή μετά από 2 μήνες είχαμε στην κορυφή, καθώς το X-ADV750 της Honda πέρασε από την 9η θέση στην κορυφή, με 61 ταξινομήσεις. Μάλιστα η Honda έκανε το 1-2, καθώς ο πρωτοπόρος των 2 προηγούμενων μηνών, το CB500 X πήρε τη δεύτερη θέση με 42 ταξινομήσεις.

Ακολουθούν τα best seller της Yamaha, με το Tracer 9 GT να ανεβαίνει μια θέση αυτό το μήνα και να βγάζει 40 νέα μοντέλα στους ελληνικούς δρόμους, ενώ 2 ταξινομήσεις πιο πίσω βρέθηκε το μικρότερο αδερφάκι του, το Tracer 7, με 38 ταξινομήσεις. Την πεντάδα συμπλήρωσε άλλη μια Yamaha, καθώς 32 MT-07 πουλήθηκαν τον Αύγουστο.

Την έκτη θέση πήρε η CFMOTO χάρη στο μεγαλύτερο adventure της, το 800ΜΤ, με 29 μοντέλα, μια ταξινόμηση μπροστά από την νέα Transalp που αυτό το μήνα έπεσε από τη δεύτερη στην 7η θέση.

Η Voge βρίσκεται για άλλον ένα μήνα στην πρώτη δεκάδα με το 500R να ταξινομεί 26 νέα μοντέλα, σε ισοβαθμία με το 700MT της CFMOTO που κυκλοφορεί για δεύτερο μήνα στη χώρα μας να ανεβαίνει μια θέση σε σχέση με τον Ιούλιο.

Τη δεκάδα κλείνει άλλη μια Yamaha, καθώς το Tenere 700 (του οποίου η έκδοση World Rally μόλις έφτασε στη χώρα μας) έβγαλε 25 νέα μοντέλα στο δρόμο.

Τί μας δείχνει αυτή η εικόνα;

Για άλλον ένα μήνα η αγορά μοτοσυκλέτας επιμένει στις μοτοσυκλέτες Touring και adventure, με 8 από τις 10 μοτοσυκλέτες να ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες. Και πάλι οι άλλοι δύο εκπρόσωποι έρχονται από την κατηγορία των γυμνών.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »