Test Seventy Degrees SD-C43: Χειμερινό με άνεση καλοκαιρινού

- 100% αδιάβροχη μεμβράνη WinterΤex
- Χειμερινό, αλλά άνετο σαν καλοκαιρινό
- Χειρίζεσαι οθόνες αφής

Τιμή: 42,90 ευρώ

Τα γάντια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού ενός αναβάτη καθώς δεν προστατεύουν μόνο από τα στοιχεία της φύσης, αλλά φροντίζουν για την ασφάλεια των χεριών. Τα πράγματα τον χειμώνα είναι πιο περίπλοκα καθώς χρειάζεσαι ένα ζεστό γάντι, το οποίο όμως να μην είναι πολύ χοντρό και δυσκολεύει τις κινήσεις των δακτύλων και κατ`επέκταση τον έλεγχο των χειριστηρίων. Τη λύση έρχεται να δώσει το SD-C43 της Seventy Degrees που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την άνεση. Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της Ισπανικής εταιρείας, το προμηθευτήκαμε από την εταιρεία Moto Πήγασος.
 

Χειμερινό, αλλά άνετο σαν καλοκαιρινό

Το SD-C43 ανήκει στην κατηγορία Urban, οπότε προτείνεται για αστική χρήση και σε αυτό ακριβώς το περιβάλλον είναι που χρειάζεσαι μέγιστη άνεση και ελευθερία κινήσεων. Είναι κατασκευασμένα από συνθετικό δέρμα Amara, ένα υλικό που διακρίνεται για την ελαστικότητά του προς όλες τις κατευθύνσεις και έχει ραφτεί με την τεχνολογία pro-curve, δηλαδή είναι προκαμπυλωμένο ακολουθώντας τη φυσική φόρμα των χεριών. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ύφασμα Lycra ανάμεσα στα δάκτυλα συνθέτουν ένα χειμερινό γάντι που προσφέρει πρωτόγνωρα επίπεδα ευκολίας χειρισμών και αίσθησης. Όπως διαπιστώσαμε στην πράξη, όση ώρα και να οδηγήσεις μέσα στην πόλη με τα συνεχόμενα σταμάτα – ξεκίνα και τις αλλεπάλληλες αλλαγές ταχυτήτων, η χρήση του συμπλέκτη δεν θα σε κουράσει και έχεις πάντα τον απόλυτο έλεγχο, κάτι που γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολο είναι φορώντας χοντρά γάντια.    

Σε καλύπτει ακόμα και όταν το θερμόμετρο δείχνει μονοψήφια νούμερα

Ένα χειμερινό γάντι βέβαια πρέπει να παρέχει την απαραίτητη ζεστασιά και προστασία από τον αέρα και το νερό. Στο εσωτερικό έχουμε την 100% αδιάβροχη μεμβράνη WinterΤex η οποία μετά από 30 λεπτά συνεχόμενης βροχόπτωσης κράτησε τα χέρια μας στεγνά, αν και το γάντι απορρόφησε αρκετό νερό και άργησε να στεγνώσει. Με το θερμόμετρο να δείχνει μονοψήφια νούμερα δεν αισθανθήκαμε κρύο στις καθημερινές μας μετακινήσεις, αλλά για πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα χρειαστείς κάτι πιο ζεστό και εξειδικευμένο με πολλαπλάσιο βέβαια κόστος. Στα ελληνικά δεδομένα πάντως ανταποκρίνεται περίφημα και καλύπτει τις ανάγκες του αναβάτη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Το κλείσιμό του γίνεται με Velcro στον καρπό και εκεί υπάρχει ελαστική σούρα για καλύτερη εφαρμογή και «μόνωση» από τον κρύο αέρα.
 

Χειρίζεσαι οθόνες αφής

Το μεγαλύτερο βάρος της ασφάλειας πέφτει στο ημιάκαμπτο PVC προστατευτικό στις αρθρώσεις των δακτύλων, ενώ υπάρχουν επιπλέον επιθέματα αφρού διπλής πυκνότητας σε διάφορα σημεία για απορρόφηση των δυνάμεων. Στο σημείο επαφής με τα γκριπ υπάρχει αντιολισθητικό ύφασμα, ενώ στον δείκτη υπάρχει υλικό που επιτρέπει τη χρήση οθονών αφής. 
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα