Ίσως και ο πιο έμπειρος αναβάτης αγώνων, όλων των εποχών...

Θα 300ρίσει o Rossi

Στις 300 εκκινήσεις του και μάλιστα μόνο στην μεγάλη κατηγορία, θα φτάσει ο Valentino Rossi στο Silverstone, αγγίζοντας ένα ιστορικό ρεκόρ.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο Valentino Rossi, με την συμμετοχή του στον αγώνα του Silverstone, θα σπάσει άλλο ένα ιστορικό ρεκόρ. Ο για πολλούς μεγαλύτερος οδηγός αγώνων όλων των εποχών, θα αγγίξει τις 300 εκκινήσεις και μάλιστα μόνο στην μεγάλη κατηγορία, κάνοντάς τον έτσι τον αναβάτη με τις περισσότερες εκκινήσεις premier class, στην ιστορία.

Η εμπειρία του Valentino Rossi είναι, ουσιαστικά, χωρίς προηγούμενο, καθώς από τον αριθμό των συμμετοχών του, προκύπτουν τα εξής, πολύ ενδιαφέροντα, στοιχεία:
  1. Ο Rossi έχει ξεκινήσει στους 299 από τους 851 αγώνες μεγάλης κατηγορίας –δηλαδή 500cc και Moto GP- στην ιστορία, και άρα έχει συμμετέχει σε πάνω από το ένα τρίτο από αυτούς με ποσοστό 35,1%.
  2. Ο Rossi έχει κερδίσει τουλάχιστον μία νίκη σε 23 διαφορετικές πίστες, με τις μόνες στις οποίες να μην έχει κερδίσει να είναι το Texas, η Αυστρία, το Aragon και η Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, έχει τερματίσει σε βάθρο σε 26 διαφορετικές πίστες, ενώ μόνο σε μία δεν έχει τερματίσει εντός τριάδας –στο Red Bull Ring της Αυστρίας.
  3. Συνολικά, ο Rossi έχει αγωνιστεί σε 19 διαφορετικά κράτη.
Με τις 299 –και σύντομα 300- εκκινήσεις του, ο Valentino Rossi ακολουθείται από τους Dani Pedrosa και Jorge Lorenzo, οι οποίοι έχουν 245 και 218 αντίστοιχα. Στην αντίστοιχη λίστα, ο «Legend» Giacomo Agostini, με τους 15 παγκόσμιους τίτλους του, είναι στην 5η θέση με 196 εκκινήσεις...