Θα προσθέσει στη γκάμα της η Yamaha το μοντέλο YZR-R9 ; (+video)

Θα προσθέσει στη γκάμα της η Yamaha το μοντέλο YZR-R9 ; (+video)

Τι συμβαίνει με τις ονομασίες των μοντέλων της Yamaha
Μέσα από ένα μικρό Teaser μας κρατάνε σε αγωνία μέχρι την έκθεση του χειμώνα
Υπάρχει πιθανότητα να δούμε και R9M
Μία καλή ένδειξη για την τιμή του R9

Τι συμβαίνει με τις ονομασίες των μοντέλων της Yamaha

Στις αρχές του 2024 ανακοινώθηκε ότι η R9 θα αντικαταστήσει το R6. Ήδη γνωρίζουμε τις σπορ μοτοσυκλέτες της εταιρείας όπως λόγου χάρη R1, R3 και R6. Το ίδιο ισχύει και για τα μοντέλα μικρού κυβισμού που φτιάχνονται στην Ασία, όπως το R15 και R25. Επίσης, η R7 έχει ήδη ενταχθεί στη γκάμα της Yamaha. Ωστόσο, δεν έχει γίνει λόγος για τη R2, τη R4 ή ακόμα και για τη R9 μέχρι τώρα. Αυτό αλλάζει με τις τελευταίες εμπορικές ονομασίες που η Yamaha έχει κατοχυρώσει. Η κατοχύρωση εμπορικών ονομάτων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η Yamaha έχει όλα αυτά τα μοντέλα σε ανάπτυξη ή θα χρησιμοποιήσει πραγματικά αυτές τις ονομασίες. Η προστασία των ατομικών εμπορικών ονομάτων μπορεί να είναι προληπτική, πράγμα που σημαίνει ότι τα έχει διαθέσιμα αν τα χρειαστεί. Μπορεί επίσης να είναι στρατηγική για να αποτραπεί η χρήση του ονόματος από άλλους. Ωστόσο, ο Ιαπωνικός νόμος περί εμπορικών ονομάτων προβλέπει ότι μπορείς να ζητήσεις την ακύρωση ενός καταχωρημένου εμπορικού ονόματος εάν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για τρία συνεχόμενα χρόνια.  

Μέσα από ένα μικρό Teaser μας κρατάνε σε αγωνία μέχρι την έκθεση του χειμώνα

Μια Yamaha YZF-R9 θα είχε επίσης έναν δοκιμασμένο κινητήρα έτοιμο, συγκεκριμένα τον τρικύλινδρο του MT-09.Ο εν λόγω κινητήρας παράγει αυτή τη στιγμή 119 hp στις 10.000 σ.α.λ. και αποδίδει 93 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Μετά την κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας για την ονομασία μοντέλου στην Ιαπωνία, η Yamaha επίσης προστατεύει την YZF-R9 από τα ευρωπαϊκά και ινδικά γραφεία ευρεσιτεχνίας. Το Οκτώβριο του 2022, εμφανίστηκε η ονομασία YZF-R9, η οποία αναμένεται να φανεί σύντομα με μπλε σκούρο ΆΆκουστούμιΆΆ. Η Yamaha μίκρυνε περαιτέρω την αναμονή στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2024, καθώς με ένα teaser  το οποίο θα δούμε στις  9 Οκτωβρίου, η εταιρεία έδωσε μεγάλη έμφαση στον αριθμό 9. Συνεπώς, η Yamaha θα μπορούσε να παρουσιάσει το νέο YZF-R9 από το χειμώνα του 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε και R9M

Η ομάδα της Yamaha Ten Kate ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αντικαταστήσει το R6, με το νέο Yamaha R9 ως μοντέλο αγώνων από το αγωνιστικό έτος 2025. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα βγει στους δρόμους.  Στη συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι εκτός από την τυπική έκδοση του R9, μπορεί να αναμένεται και η πολυτελής παραλλαγή R9M, με ανθρακονήματα, όπως συμβαίνει και στη superbike R1M.

Μία καλή ένδειξη για την τιμή του R9

Από το 2024 υπάρχει επίσης η Yamaha XSR 900 GP, ένα σπορ ρετρό μοντέλο βασισμένο στο MT-09. Η τιμή της XSR 900 GP κοστολογείται στα 13.899 ευρώ, και αυτό είναι μια καλή ένδειξη για την ακόμα άγνωστη τιμή του R9. Ελπίζουμε ότι θα λύσουμε όλες τις απορίες μας για το νέο μοντέλο της Yamaha μέσα στον χειμώνα.