• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Τιμητικό βραβείο της Brembo στον Valentino Rossi

Τιμητικό βραβείο της Brembo στον Valentino Rossi

O Ιταλός θρύλος των MotoGP χρησιμοποίησε φρένα της Brembo καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του, σε όλες τις κατηγορίες.

To όνομα του Valentino Rossi είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστη ή μηδενική σχέση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι αριθμοί της καριέρας του μιλάνε από μόνοι τους για το μέγεθος του θρύλου που περικλείει το όνομά του.

Έτρεξε σε 432 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, παίρνοντας 115 νίκες, κατακτώντας 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και συγκεντρώνοντας 235 βάθρα συνολικά, σε μια καριέρα  που κράτησε από το 1996 μέχρι το 2021.

Σε όλα αυτά τα 26 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε δύο τροχούς, ο Valentino Rossi χρησιμοποίησε φρένα Brembo. Λόγω αυτής της συνεχιζόμενης συνεργασίας – και της επιτυχίας που απήλαυσαν μαζί – η Brembo απένειμε στον Rossi ένα ειδικό βραβείο για να τιμήσει τα επιτεύγματά του.Το έπαθλο είναι φτιαγμένο από το δισκόφρενο και τη δαγκάνα της πρώτης μοτοσυκλέτας του Rossi, της Aprilia RS 125 με την οποία πήρε την παρθενική του νίκη στο Brno το 1996  καθώς και της τελευταίας, της Yamaha YZR-M1, με την οποία ο Valentino Rossi αγωνίστηκε το 2021.

Η Brembo υπολογίζει ότι σε όλη του την καριέρα, ο θρυλικός Ιταλός χρησιμοποίησε περισσότερους από 450 δίσκους, πάνω από 1000 τακάκια και περίπου 280 λίτρα υγρού φρένων.“Είναι μια μεγάλη τιμή για εμάς να μπορούμε να παραδώσουμε στον Valentino αυτό το μοναδικό βραβείο που τονίζει το δεσμό του με την Brembo”, ανέφερε ο CEO της Brembo, Daniele Schillaci. “Θέλω να ευχαριστήσω τον Valentino εκ μέρους της εταιρείας που ήταν πάντα μαζί μας και μας επέτρεψε να φέρνουμε συνεχείς καινοτομίες σε κάθε αγωνιστική μοτοσυκλέτα με την οποία αγωνίστηκε και κέρδισε”.