Η πίστα του Misano είναι δίπλα στις ακτές τις Αδριατικής

Το Misano με αριθμούς

Στην πίστα του Misano συνεχίζεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Ομάδες και αναβάτες ρίχνονται για άλλον ένα γύρο στη μάχη των βαθμών. Ο Rossi θα απουσιάζει, αλλά οι υπόλοιποι αναβάτες είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η πίστα του Misano κατασκευάστηκε το 1972 και φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνα MotoGP το 1980, ενώ το 2007 η διαμόρφωση της πίστας άλλαξε και από τότε φιλοξενεί κάθε χρόνο τους αναβάτες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Η γύρω περιοχή είναι γενέτειρα πολλών σπουδαίων αναβατών, όπως οι Marco Simoncelli, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso και Marco Melandri.

Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 4,2 χιλιόμετρα κι έχει 6 αριστερές και 10 δεξιές στροφές, ενώ το πλάτος της είναι 14 μέτρα και το μήκος της μεγαλύτερης ευθείας 530 μέτρα. Οι αναβάτες των MotoGP καλούνται να κάνουν 28 γύρους καλύπτοντας συνολική απόσταση  118,3 χιλιομέτρων. Το ρεκόρ ταχύτερου γύρου κατέχει από το 2016 ο Jorge Lorenzo με χρόνο 1`31.868, ενώ την ίδια χρονιά ο Dani Pedrosa έκανε ρεκόρ πίστας με χρόνο 1`32.979 και είχε φύγει νικητής από το Misano.

Το Misano συγκεντρώνει πλήθος κόσμου αφού βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με έναν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. Το φετινό πρωτάθλημα είναι γεμάτο ανατροπές και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Απομένει να δούμε αν ο Andrea Dovizioso θα παραμείνει στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ή αν αυτή θα αλλάξει χέρια.