«Υπερτροφοδότησε το ταξίδι σου»

Turbo sport touring

Η Kawasaki έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα teaser βίντεο το οποίο επιβεβαιώνει τις φήμες ότι θα παρουσιάσει ένα υπερτροφοδοτούμενο sport – touring μοντέλο.

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Ο τίτλος του βίντεο είναι "Supercharge your journey", δηλαδή "Υπερτροφοδότησε το ταξίδι σου" και προφανώς, αναφέρεται στην τρίτη μοτοσυκλέτα της εταιρείας που υιοθετεί αυτή την τεχνολογία. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θέλει με το καινούργιο μοντέλο, να συνδυάσει την ιπποδύναμη που προσφέρει το turbo, με τη άνεση και τις ταξιδιωτικές δυνατότητες μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού. Απομένει να δούμε αν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Η2 ή αν πρόκειται για ένα εξ`ολοκλήρου νέο μοντέλο.

 Μέχρι τώρα οι υπερτροφοδοτούμενες μοτοσυκλέτες της Kawasaki εστίαζαν στις υψηλές επιδόσεις, αλλά η μοτοσυκλέτα που θα παρουσιαστεί στην EICMA, λογικά θα στοχεύει στο ισχυρό τράβηγμα από τις μεσαίες στροφές και τη διατήρηση της κατανάλωσης σε χαμηλά επίπεδα που ταιριάζει στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας.

Η Kawasaki έκανε την αρχή, αλλά στο μέλλον είναι πιθανό να βλέπουμε όλο και πιο συχνά υπερτοφοδοτούμενους κινητήρες μεσαίου κυβισμού, οι οποίοι προσφέρουν πολύ καλές επιδόσεις, ενώ είναι πιο οικονομικοί σε καύσιμο και έχουν μικρότερο βάρος. Κάνουμε υπομονή ένα μήνα ακόμη μέχρι την παρουσίαση του νέου μοντέλου στην έκθεση της Ιταλίας.