net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν έφερε τα αποτελέσματα που περίμεναν οι διοργανωτές, το νέο σύστημα εκκίνησης αγώνων των World Superbikes.

WSBK: Τέλος το «ανάποδο grid»

Σοβαρά σκέφτονται οι ιθύνοντες του πρωταθλήματος των World Superbikes να καταργήσουν το νέο σύστημα εκκίνησης αγώνων που καθιερώθηκε φέτος, καθώς δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

 
Το αμφισβητούμενο σύστημα εκκίνησης για τους αγώνες World Superbikes που εφαρμόστηκε φέτος, τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως ομολογούν οι ιθύνοντες. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν ο τρόπος εκκίνησης των αγώνων να αλλάξει και πάλι, από την επόμενη χρονιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, με τον φετινό κανονισμό, οι 3 αναβάτες του βάθρου του 1ου αγώνα, είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν από την 3η σειρά του grid στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, ενώ από την πρώτη σειρά εκκινούν οι αναβάτες που τερμάτισαν στις θέσεις 4-6… Είναι ένα σύστημα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο στους θεατές, όσο και στους αναβάτες, που από την αρχή κιόλας είχαν εναντιωθεί σε αυτό.

Ο Daniel Carrera, παράγοντας των World Superbikes, είπε συγκεκριμένα για το ζήτημα: «Νομίζω ότι περιμέναμε κάτι άλλο από αυτό το νέο σύστημα εκκίνησης. Νομίζω ότι είδαμε ένα μικρό αποτέλεσμα στο Aragon, την Imola και το Misano, αλλά στους υπόλοιπους αγώνες οι κορυφαίοι αναβάτες ήταν και πάλι μπροστά.»

«Ο στόχος του νέου συστήματος ήταν να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό και επίσης, την ευκαιρία σε αναβάτες που δεν βρίσκονται συνήθως μπροστά, να λάβουν καλύτερη προβολή. Θα αναλύσουμε τα πλήρη αποτελέσματα του συστήματος στο τέλος της σεζόν και θα δούμε αν θα συνεχίσουμε με αυτό, ή όχι.» Εσείς τι λέτε για το θέμα; Η δική μας γνώμη, είναι ότι οι αγώνες Superbikes θα επιστρέψουν στην πρότερη μορφή τους…
 

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ