Θα είναι ο πρωταθλητής της Moto2;

Valentino Rossi: «Πρόβλημα» ο Morbidelli

Ο Franco Morbidelli θα τρέχει την επόμενη χρονιά για λογαριασμό της Marc VDS στα MotoGP. Ο Valentino Rossi τον θεωρεί σημαντική απειλή για εκείνον και τους υπόλοιπους αναβάτες των MotoGP.

Ο Morbidelli έχει αποφοιτήσει από την ακαδημία του Rossi, την VR46 Riders Academy και ίσως να γίνει ο πρώτος πρωταθλητής που βγάζει. Είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος της Moto2 και βρίσκεται 34 βαθμούς μπροστά από τον Thomas Luthi στο πρωτάθλημα αναβατών.

Ο μέντοράς του, Valentino Rossi, ξέρει καλά τι θα έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη χρονιά και ήδη νιώθει την πίεση. Δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζω τον Franco αρκετό καιρό. Νομίζω ήταν από τους πρώτους αναβάτες της ακαδημίας. Η μητέρα του ήταν από τη Βραζιλία και ο πατέρας του από τη Ρώμη. Μετακόμισαν στη Tavullia, για να έχει καλύτερες προοπτικές ο Franco. Την πρώτη φορά που τον είδα, ήταν με τον πατέρα μου πριν πολύ καιρό. Ξεκίνησε να προπονείται μαζί με εμένα και τον Marco Simoncelli και γίναμε αμέσως φίλοι. Πιστεύω ότι έχει πολλές προοπτικές. Είναι ταλαντούχος και μπορεί να τα πάει πολύ καλά. Φέτος έδειξε τις δυνατότητές του. Όταν προπονούμαστε μαζί, είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα, οπότε πιστεύω ότι θα μας δυσκολέψει όλους στα MotoGP.»