Μήπως ήλθε η ώρα για την πώληση της Ducati;

Μα πότε θα πωληθεί η Ducati;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Reuters, Thomas Sedran, η Volkswagen επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάπτυξη τεχνολογιών κινητικότητας από τη πιθανή πώληση της Ducati. Η διοίκηση της VW εξετάζει προσεχτικά όλες τις προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Αυτό συμβαίνει, διότι το σκάνδαλο Dieselgate κοστολογείται ήδη στα 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συγκεριμένη κατάσταση οδήγησε τη Volkswagen να επεξεργάζεται την πιθανή πώληση εταιρειών του ομίλου, όπως η Ducati και η Renk (εταιρεία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών). Σύμφωνα με τον Thomas Sedran του Reuters, σημαντικές αποφάσεις - όπως η επέκταση ή η βελτιστοποίηση του εταιρικού χαρτοφυλακίου - απαιτούν χρόνο και συναίνεση. Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας έχει σαφή ιδέα για το ποια είναι η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα και ποια όχι.
 
Προς το παρόν η λίστα των δυνητικών αγοραστών της Ducati διευρύνεται και η διοίκηση της VW εξετάζει προσεχτικά όλα τα ενδεχόμενα. Μετά το ενδιαφέρον που έδειξε η Harley-Davidson, φήμες αναφέρονται σε 5 νέες ενδιαφερόμενες εταιρείες, με προσφορές που κυμαίνονται από 1.3 έως 1.5 δισ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι η εταρεία Benetton, η οποία κατέχει ήδη - μεταξύ άλλων - την Autogrill και τον πλειοψηφικό μέτοχο της «Autostrade per l`Italia» και των αεροδρομίων της Ρώμης.