H Ego στην οποία θα βασίζεται η αγωνιστική.

Η Energica θα προμηθεύσει την ηλεκτρική κατηγορία των MotoGP

Ο Ιταλός κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών επιλέχθηκε ως η εταιρεία που θα προμηθεύσει την νέα κατηγορία που θα πλαισιώνει τα MotoGP.

Από το 2019 το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP θα πλαισιώνεται από μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Ο κατασκευαστής που θα αναλάβει να προμηθεύσει με μοτοσυκλέτες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν, είναι η Ιταλική Energica. Οι μοτοσυκλέτες αυτές θα βασίζονται στο μοντέλο Ego της εταιρείας, το οποίο αποδίδει 145 ίππους, έχει τελική 240 χιλιόμετρα και αυτονομία μεταξύ 130 και 160 χιλιομέτρων.

Η διευθύνων σύμβουλος της Energica, Livia Cevolini, είναι ενθουσιασμένη που θα ανακαλύψει τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας μέσα από τους αγώνες. Σύμφωνα με δηλώσεις της: «Είμαστε περήφανοι που η Dorna μας επέλεξε και έχουμε ήδη αφιερωθεί σε αυτό το project. Το πάθος είναι αυτό που μας έφερε εδώ και πλέον κατασκευάζουμε ονειρεμένες μοτοσυκλέτες εκεί που χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στη Modena της Ιταλίας. Περάσαμε τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε άλλο επίπεδο. Κάθε Energica περνάει ποιοτικό έλεγχο και τεστ επιδόσεων και το τμήμα έρευνας κι εξέλιξης επικεντρώνεται πάντα στις νέες τεχνολογίες και στην πρακτική εφαρμογή τους. Η ιστορία μας πηγάζει από τους αγώνες και το πάθος μας για αυτόν τον τομέα δεν έσβησε ποτέ. Η κατηγορία Moto-e είναι ένα τέλειο project. Είναι αυτό ακριβώς που ελπίζαμε από τον καιρό που ήμασταν στους αγώνες και τώρα μπορούμε να το κάνουμε σε επαγγελματικό επίπεδο χάρη στη Dorna.»