Δεν θα τον δούμε στις πίστες φέτος.

Εκτός πρωταθλήματος ο Folger

Ο αναβάτης της Yamaha Tech3, Jonas Folger, δεν θα μπορέσει τελικά να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα MotoGP, καθώς τα προβλήματα υγείας συνεχίζονται.

Ο Folger δεν συμμετείχε στους τέσσερις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος του 2017, αλλά ούτε και στις δοκιμές μετά το τέλος της σεζόν, καθώς είχε διαγνωσθεί με σύνδρομο Gilberts. Αρχικά περιμέναμε ότι ο 24χρονος θα ανάρρωνε πλήρως και θα έβρισκε τη φόρμα του, αλλά η ομάδα της Tech 3 ανακοίνωσε ότι ο Γερμανός αναβάτης δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις πίστες το 2018, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα υγείας του.

Ο Folger δήλωσε σχετικά: «Λυπάμαι πολύ που το λέω, αλλά δεν θα τρέξω στα MotoGP το 2018. Η κατάστασή μου δεν βελτιώθηκε όσο περίμενα και αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι μπορώ να οδηγήσω στο 100% μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Ελπίζω να επιστρέψω κάποια στιγμή και ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη.»

Η απουσία του Folger σημαίνει ότι η Tech 3 πρέπει να βρει άμεσα αντικαταστάτη και σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ομάδας, Herve Poncharal: «Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι δεν θα αγωνίζεται μαζί μας το 2018, επειδή πίστευα πολύ σε εκείνον και ήμουν σίγουρος ότι θα έφτανε σε πολύ υψηλό επίπεδο φέτος. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή του, αλλά είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσω. Πρέπει όμως να βρω αντικαταστάτη, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, αφού όλοι οι γρήγοροι αναβάτες έχουν συμβόλαια.»