Έτοιμος για το Κατάρ ακόμα και υπο βροχή, ο Rossi αλλά και οι άλλοι αναβάτες.

«ΟΚ» στη βροχή το Qatar

Τι δήλωσαν οι αναβάτες των Moto GP μετά την δοκιμή υπό βρεγμένη πίστα, για το σενάριο βροχής; Διαβάστε περισσότερα.

Απολύτως εφικτό, είναι σύμφωνα με τους αναβάτες των Moto GP, το να γίνει ο πρώτος αγώνας του 2018 υπό βροχή, στην πίστα του Κατάρ. Μετά τις ειδικές δοκιμές, που προέβλεπαν η πίστα να γεμίσει τεχνητά με νερό το βράδυ του Σαββάτου, οια αναβάτες δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σοβαρή ανησυχία ασφάλειας και ορατότητας.

Ο Valentino Rossi είπε συγκεκριμένα: «Είναι ΟΚ, νομίζω ότι αγώνας μπορεί να γίνει. Ήμουν μόνος, δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα είμαστε πολλοί αλλά αισθάνομαι ότι θα μπορούμε να  οδηγήσουμε χωρίς προβλήματα. Επίσης νομίζω ότι η πρόσφυση της πίστας είναι φυσιολογική και με το νερό»

Ο Marc Marquez συμφώνησε, δίνοντας μια πιο λεπτομερή εξήγηση: «Στην ορατότητα, είναι λίγο ιδιαίτερη η κατάσταση και πρέπει να την καταλάβεις. Είναι πιο δύσκολο ειδικά στα kurb, αλλά νιώθω ασφαλής. Έκανα έναν γύρο μόνο, γλιστρούσε αρκετά, αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει αγώνας.» Παρόμοιο προβληματισμό εξέφρασε και ο Johann Zarco, ο οποίος όμως συμφωνεί με την ετοιμότητα για αγώνα, ακόμα και  σε καθεστώς νεροποντής.