Υψηλοί οι τόνοι στην συνέντευξη τύπου στο COTA του Texas...

Ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη

Το δράμα στον χώρο των Moto GP συνεχίζεται και στο Texas των Ηνωμένων Πολιτειών, με την διαμάχη Rossi-Marquez αμείωτη και την κατάσταση έτοιμη να εκραγεί…

Δύο εβδομάδες μετά τα συμβάντα της Αργεντινής, η αγωνιστική δράση μεταφέρεται στο Texas των ΗΠΑ και, όπως είναι γνωστό, το πρώτο πράγμα της αγωνιστικής συνάντησης είναι η συνέντευξη τύπου. Ωστόσο, τα σύννεφα έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους πάνω από την συνέντευξη καθώς στο κυρίως γεγονός, οι Marquez και Rossi δεν έδωσαν το παρών και μίλησαν ξεχωριστά, ο καθένας μόνος του.

Μάλιστα, οι τόνοι είναι ανυποχώρητοι, με τον Valentino Rossi να δηλώνει μάλιστα ότι «δεν αλλάζει καθόλου γνώμη γ ια όσα έχει ήδη πει, ακόμη και αφού ξαναείδε τον αγώνα». Ο Rossi ερωτήθηκε επίμονα από τους δημοσιογράφους για  τον Marquez και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο  να συζητήσει με τον Marquez κάποια στιγμή στο μέλλον, ωστόσο προς το παρόν τόνισε ότι έχει σημασία «να κοιτάμε μπροστά».

Διαφορετική πολιτική ακολούθησε o Marc Marquez, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί εξολοκλήρου στο συμβάν με τον Rossi αποκλείοντας στους δημοσιογράφους να απαντήσει ερωτήσεις για αυτό. Δήλωσε μάλιστα, ότι η μοτοσυκλέτα του έσβησε στο grid «λόγω προβλήματος με τα ηλεκτρονικά, το οποίο η Honda εντόπισε και θα επιλύσει». Τέλος, εξήγησε τις πράξεις του στο grid λέγοντας ότι «παλιότερα υπήρχε κανονισμός που επέτρεπε την εκκίνηση της μοτοσυκλέτας στο grid, αν ήταν δυνατόν», αποδίδοντας την σύγχυση που μετά δημιουργήθηκε, εκεί.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι αναβάτες, που συμμετείχαν στην κανονική συνέντευξη τύπου, έκαναν έκκληση στον τύπο και τους Marquez-Rossi να «σταματήσουν την κόντρα γιατί μόνο κακό κάνει στο σπορ». Ο Dovizioso είπε ότι «η κόντρα αυτή θα μας επηρεάσει όλους, διότι θα υπάρχει συνεχώς διαμάχη», ενώ ο Jack Miller χαρακτήρισε τους δύο αναβάτες ανώριμους και την κόντρα τους παιδιάστικη! Μάλιστα, ο νεαρός Αυστραλός έκανε λόγο  για την διαμάχη Pedrosa-Simoncelli και τον τραγικό τρόπο με τον οποίο τελικά αυτή έληξε, κάνοντας έκκληση να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο…