net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι στη σέλα αλλά και στο εμπρός σύστημα της ανάρτησης.

Το μπουφάν της Dainese διαθέτει δύο ενσωματωμένους αερόσακους συνολικής χωρητικότητας 12 λίτρων, που ενεργοποιούνται σε 45 χιλ. του δευτερολέπτου.

Το σύστημα παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA που αυτό το διάστημα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου της μοτοσικλέτας.

Στην αγορά το μπουφάν-αερόσακος της Dainese

Η Dainese παρουσιάζει ένα νέο μπουφάν με ενσωματωμένο αερόσακο για μέγιστη προστασία. Ονομάζεται D-air Street και ενεργοποιείται σε 45 χιλ. του δευτερολέπτου.

 
Έτσι, μετά την παρουσίαση ανάλογου συστήματος αποκλειστικά για αγωνιστικές μοτοσικλέτες, η εταιρεία παρουσιάζει και την ειδικά εξελιγμένη έκδοση για μοτοσικλέτες δρόμου. Ο μηχανισμός που η Dainese ονομάζει MKit τοποθετείται στη μοτοσικλέτα και μέσω δύο αισθητήρων παρακολουθεί τις δυνάμεις που ασκούνται και πράττει ανάλογα. Ο πρώτος αισθητήρας τοποθετείται κάτω από τη σέλα του οδηγού, και ο δεύτερος στην εμπρός ανάρτηση.

Μέσα στο μπουφάν είναι τοποθετημένοι δύο αερόσακοι συνολικής χωρητικότητας 12 λίτρων, ενώ η κατασκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να προστατεύει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τη σπονδυλική στήλη και το στήθος, αλλά και να μειώνει τις κινήσεις του λαιμού.

Το σημαντικό είναι ότι ο μηχανισμός μπαίνει σε λειτουργία κάθε φορά που βάζετε εμπρός τη μοτοσικλέτα σας, και επικοινωνεί με το μπουφάν ασύρματα. Εν συνεχεία υπάρχουν ενδείξεις που τοποθετούνται στον πίνακα οργάνων της μοτοσικλέτας, που σας πληροφορούν για την εν λόγω σύνδεση, καθώς και για τη λειτουργία της μπαταρίας του συστήματος. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο ώστε να αναγνωρίζει εμπρόσθιες συγκρούσεις και πτώσεις με κλίση 45 μοιρών και άνω, ενώ οι αερόσακοι ενεργοποιούνται σε μόλις 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το σύστημα μπορεί φυσικά να υποστηρίξει και το δεύτερο μπουφάν του πίσω αναβάτη, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία (όπου η διάθεση θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2012) ο μηχανισμός MKit κοστίζει από 389,99 λίρες, ενώ το μπουφάν ανάλογα με την έκδοση από 639,99-849,99 και 1.309,99 λίρες.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ