Παρουσιάστηκε η Yamaha MT-09 SP του 2024

Παρουσιάστηκε η Yamaha MT-09 SP του 2024

Δαγκάνες Brembo Stylema, πιρούνι KYB και αμορτισέρ Öhlins, πλήρως ρυθμιζόμενα. Αποκτά 4 ρυθμιζόμενα Riding Modes για πίστα και λειτουργία Track στην οθόνη. Nέα, πιο επιθετική και σπορ θέση οδήγησης. Για πρώτη φορά σε MT έχουμε σύστημα Keyless.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του νέου MT-09 του 2024, η Yamaha παρουσίασε και την έκδοση SP της επόμενης χρονιάς. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η σπέσιαλ έκδοση αποκτά κάποια περαιτέρω χαρακτηριστικά σε σχέση με τις αλλαγές του «απλού» μοντέλου. Ακολουθεί δηλαδή τις στιλιστικές αλλαγές του MT-09 και υιοθετεί την νέα, πιο σπορ και σκυφτή θέση οδήγησης αλλά βελτιώνεται στο κομμάτι των φρένων και των αναρτήσεων.

Η Brembo είναι και πάλι υπεύθυνη για το φρενάρισμα, όμως η έκδοση SP αποκτά τις Premium Stylema δαγκάνες, με τη Yamaha να δηλώνει ότι είναι ελαφρύτερες και προσφέρουν δυνατότερο και σταθερότερο φρενάρισμα.

Οι αναβαθμίσεις στις αναρτήσεις περιλαμβάνουν ένα πιρούνι της KYB 41mm με επίστρωση DLC, πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το αμορτισέρ της Öhlins (που είναι επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο) έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της προφόρτισης.





Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος με το μοντέλο του 2023 και την απλή έκδοση, όμως η έκδοση SP πέρα από τα 3 Riding Modes που υπάρχουν στην απλή έκδοση (Sport, Street, Rain) αποκτά και τέσσερα Riding Modes για πίστα, καθώς και ένα Track theme που εμφανίζει στην 5” ΤFT οθόνη το γυρολόγιο του αναβάτη.



Η έκδοση SP είναι επίσης η πρώτη Yamaha MT που εξοπλίζεται με σύστημα Smart Key, που περιλαμβάνει και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα της τάπας της βενζίνης.  



H τιμή της νέας Υamaha MT-09 SP δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην Ελλάδα.