net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ολόσωμη photο και από το Tiger 800!

Μετά από την επίσημη φωτογραφία του Tiger 800 XC που έδωσε η Triumph στη δημοσιότητα, πλέον και το ασφάλτινου προσανατολισμού Tiger 800 αποκαλύφθηκε «ολόσωμο», σε κατασκοπευτική φωτογραφία που τραβήχτηκε σε πρατήριο καυσίμων, όπου η μοτοσικλέτα βρισκόταν για ανεφοδιασμό.

 
Αφού λοιπόν πήραμε μια καλή πρώτη γεύση από το XC με τις off-road ανησυχίες, η συγκεκριμένη φωτογραφία του «αδερφού» μοντέλου με τον ασφάλτινο προσανατολισμό ολοκληρώνει την εικόνα. Εντύπωση αρχικά προκαλεί η «industrial» σχεδίαση με την πληθώρα αιχμών και την ακατέργαστη όψη του συνόλου πλαισίου - υποπλαισίου. Περισσότερο οn και περιστασιακά οff, το Tiger 800 φέρει χυτές ζάντες που πλαισιώνονται από ασφάλτινα ελαστικά, με τον μπροστινό τροχό να έχει διάμετρο 19 ίντσες. Επίσης, σε σχέση με το XC, απουσιάζει το φτεράκι κάτω από τους προβολείς και υπάρχει κανονικό φτερό στην περιφέρεια του τροχού. Η σέλα είναι διαιρούμενη και κατά πάσα πιθανότητα το τμήμα που αναλογεί στον αναβάτη ρυθμίζεται καθ’ ύψος, ενώ κρίνοντας από αυτά που βλέπουμε και ο συνοδηγός δεν θα πρέπει να έχει κανένα παράπονο! Το τμήμα της σέλας που του αναλογεί φαίνεται πολύ μεγάλο σε διαστάσεις, όπως μεγάλες είναι και οι χειρολαβές που έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν αυτού, στοιχεία που συνηγορούν στην άνεση. Το φαρδύ και τοποθετημένο κοντά στον αναβάτη τιμόνι, προφανώς θα τον θέτει σε μια ξεκούραστη θέση, προσφέροντας παράλληλα ευκολία στο χειρισμό. Σε ό,τι αφορά λεπτομέρειες και τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε τίποτα μέχρι στιγμής και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, όπου οι δύο εκδόσεις του Tiger θα παρουσιαστούν επισήμως στην EICMA.

Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες -ανεπίσημες- πληροφορίες στο διαδίκτυο, οι οποίες κάνουν λόγο για απόδοση της τάξεως των 100 ίππων και των 8,6 κιλών ροπής, τιμές που κρίνονται απόλυτα λογικές για το συγκεκριμένο κινητήρα.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ