net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αφιέρωμα: Scooter με τροχούς 16 ιντσών

Παρά το γεγονός ότι και οι μικροί τροχοί έχουν αρκετά πλεονεκτήματα, κυρίως στους τομείς των χώρων και της ευελιξίας, τα scooter με τους μεγάλους τροχούς των 16 ιντσών αποτελούν ίσως τη δημοφιλέστερη κατηγορία στην αγορά, χάρη στη σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν.

 
Για το λόγο αυτό, οι πωλήσεις τους είναι αυξημένες, ενώ και κάθε παρουσίαση ενός νέου scooter με μεγάλους τροχούς αποτελεί γεγονός, καθώς πάντα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα αγοραστικού κοινού που θα το προτιμήσει. Για τους λόγους αυτούς, σας παρουσιάζουμε όλα τα scooter της αγοράς που διαθέτουν τροχούς 16 ιντσών (άλλα μόνο μπροστά και άλλα και στους δύο), τα οποία, αν και μοιάζουν στη διάμετρο των ζαντών τους, διαφέρουν σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά τους.

Aprilia Scarabeo 200 i.e. Dual Map

Τιμή: 3.410 ευρώ

Διατίθεται και σε:
50, 100, 125, 250, 300 και 500 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…γιατί είναι το μόνο scooter με επιλογή χαρτογράφησης

Το Scarabeo 200 Dual Map αποτελεί ένα ξεχωριστό μοντέλο για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι το γεγονός ότι αποτελεί το μοναδικό scooter (μόνο στις εκδόσεις των 125 και 200 κ.εκ.) που διαθέτει επιλογή χαρτογράφησης, ανάμεσα σε sport και eco. Επιπλέον, παρά τη σύγχρονη τεχνολογία που φέρει, το Scarabeo έχει μια όχι τόσο ρετρό όσο νοσταλγική αισθητική. Επιπλέον, με συνδυασμένα φρένα, χώρο κάτω από τη σέλα που θα χωρέσει ένα jet κράνος, αλλά και αέρινη συμπεριφορά στο δρόμο, το Scarabeo Dual Map αποτελεί ένα χαρακτηριστικό αστικό scooter.

Gilera GP 800

Τιμή: 9.500 ευρώ

Ξεχωρίζει…
…γιατί είναι το μεγαλύτερο scooter παραγωγής

Οι άνθρωποι της Gilera θα μπορούσαν να έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες τους, έχοντας ήδη δημιουργήσει κάτι μοναδικό: το μεγαλύτερο scooter παραγωγής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το GP 800 είναι πολλά παραπάνω. Η συμπεριφορά του στο δρόμο θυμίζει σε μεγάλο βαθμό μοτοσικλέτα, όπως άλλωστε και οι επιδόσεις του. Η μετάδοση γίνεται από αλυσίδα και ο κινητήρας των 839,3 κ.εκ. είναι ικανός να ταξιδέψει το scooter και τον αναβάτη του με άνεση, ακόμη και στην τελική των 220 χλμ./ώρα! Αν και ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι μικρός, η άνεση κυμαίνεται σε μεγάλα επίπεδα, απαντώντας κατηγορηματικά στο ερώτημα: «γιατί τότε να μην πάρω μοτοσικλέτα;».

Honda SH 150i Top Box

Τιμή: 3.560 ευρώ
Διατίθεται και σε:
300 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…γιατί είναι ένα από τα πιο ευέλικτα της αγοράς

To SH 150i είναι διαθέσιμο, όπως προδίδει και το όνομά του, με στάνταρ top case, το οποίο επανορθώνει για την έλλειψη χώρου κάτω από τη σέλα. Επίσης, διατίθεται και σε έκδοση R (σε πιο sport χρώματα), ενώ το SH 300 διαθέτει και προαιρετικό ABS. Όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα θετικά, θα τα ξεχάσεις, όμως, από τη στιγμή που θα κινηθείς μαζί του. Το SH αποτελεί ένα εξαιρετικά ευέλικτο scooter, το οποίο θα κινηθεί με άνεση ανάμεσα στις ουρές των αυτοκινήτων, αλλά και σε sport ρυθμούς όταν βρεθεί σε ανοιχτό δρόμο. Επιπλέον, είναι άνετο, καθώς δεν έχει απόλυτο χαρακτήρα και σκληρές αναρτήσεις.

Kymco Agility City 150

Τιμή: 1.895 ευρώ

Διατίθεται και σε:
50 και 125 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…για το sport χαρακτήρα του και τη χαμηλή τιμή του

Το Agility City είναι ένα νεανικό scooter με sport χαρακτήρα που έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά. Αν και δεν έχουμε στοιχεία για να το αποδείξουμε, λόγω της αισθητικής και του χαρακτήρα του μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επιτυχία του αυτή οφείλεται πρωτίστως στους πιτσιρικάδες. Οι αιχμηρές γωνίες της αισθητικής του και η ικανότητά του να κινηθεί σε sport ρυθμούς είναι σίγουρα τα επικρατέστερα σενάρια του Agility. Ο κινητήρας είναι πρόθυμος, οι αναρτήσεις στιβαρές και τα φρένα άμεσα, επιτρέποντας στο scooter της Kymco όχι μόνο να φαίνεται, αλλά και να είναι sport.

Kymco People-S 200i

Τιμή: 2.795 ευρώ

Διατίθεται και σε:
50, 125 και 250 κ.εκ. (σύντομα και σε 300 κ.εκ.)

Ξεχωρίζει…
…για τη σοβαρή σχεδίασή του

Το People-S 200i είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται. Η αισθητική του είναι μετρημένη, συνδυάζοντας μεγάλες επιφάνειες με «σοβαρές» γωνίες και η συμπεριφορά του κλίνει προς την πρακτικότητα και την ασφάλεια, παρά προς τη sport συμπεριφορά. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις βαρετό. Αισθητικά, η γαλάζια ζελατίνα και ο led προβολέας στην αιχμηρή ουρά δίνουν μια πιο νεανική νότα, ενώ στο δρόμο, το People θα σου αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί σβέλτα και να χωθεί παντού, χάρη στις μικρές του διαστάσεις. Οι τελευταίες, όμως, σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια χώρου κάτω από τη σέλα.

Peugeot Geopolis RS 250

Τιμή: 4.350 ευρώ
Διατίθεται και σε:
125 και 400 κ.εκ. και σε απλή ή Safety Pack έκδοση

Ξεχωρίζει…
…γιατί ικανοποιεί σε κάθε χρήση

Το Geopolis 250 της Peugeot αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα scooter της αγοράς, χάρη στην ικανότητά του όχι μόνο να προσαρμόζεται, αλλά και να διαπρέπει σε κάθε περίπτωση. Ο κινητήρας του (ο Quasar 250 της Piaggio) είναι ισχυρός και γραμμικός, το πλαίσιο είναι άκαμπτο, ενώ αναρτήσεις και φρένα συνεργάζονται άψογα για την άνεση και την ενεργητική ασφάλεια. Η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι εξαιρετική, είτε στις αντίξοες συνθήκες κίνησης είτε σε ανοιχτό δρόμο, ενώ η αισθητική του είναι ακόμη καλύτερη στην έκδοση RS. Τέλος, διατίθεται και σε απλή έκδοση, αλλά και σε Safety Pack, με ABS, σύστημα υποβοήθησης των φρένων και ενσωματωμένη αλυσίδα με κλειδαριά της Abus.

Peugeot LXR 200

Τιμή: 2.990 ευρώ

Ξεχωρίζει…
…για τις μικρές διαστάσεις και τη σβελτάδα του

Μπορεί ο κινητήρας να αποτελεί το καλύτερο στοιχείο του LXR, καθώς διαθέτει αποθέματα ισχύος και ροπής που θα το… εκτοξεύσουν σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό του θετικό. Η αισθητική είναι νεανική και επιθετική, χωρίς να διαθέτει κάποιο κραυγαλέο στοιχείο, οι διαστάσεις φροντίζουν για την ευελιξία του μέσα στην πόλη και τα επίπεδα της άνεσης είναι ικανοποιητικά, παρά το μικροκαμωμένο σουλούπι του. Επιπλέον, μπορεί κάτω από τη σέλα να μη χωράει κάτι παραπάνω από ένα jet κράνος, το LXR, όμως, διαθέτει και μια πρακτική σχάρα. Μοναδική παραφωνία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα φρένα του, τα οποία, αν και προσφέρουν την απαιτούμενη ασφάλεια, δεν εμφανίζουν γραμμική συμπεριφορά.

Piaggio Beverly 300 Tourer

Τιμή: 4.190 ευρώ
Διατίθεται και σε:
125, 250, 400 και 500 κ.εκ. και σε απλή, S και Cruiser έκδοση

Ξεχωρίζει…
…χάρη στη ροπή του και τον τίτλο του best seller

Μπορεί το Beverly 300 Tourer να προέρχεται από μια οικογένεια που έχει αναθρέψει τρία τουλάχιστον best sellers (αυτή των Beverly), ωστόσο δεν βασίστηκε μόνο στο καλό όνομά του για να φτάσει κι αυτό στην κορυφή. Με τον νέο κινητήρα της Piaggio, το 300 Τourer απέκτησε περισσότερη ροπή και έγινε ακόμη πιο πρακτικό, αλλά και απολαυστικό στις καθημερινές του βόλτες. Επιπλέον, παρέμεινε ένα απόλυτα ολοκληρωμένο σύνολο (αδικείται μόνο από το μικρό χώρο κάτω από τη σέλα), το οποίο μετακινείται πρακτικά και σταθερά μέσα στην πόλη και έξω από αυτή. Τέλος, η αισθητική του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, χάρη στις ρετρό πινελιές και τα χρωμιωμένα μέρη.

Piaggio Carnaby 125

Τιμή: 2.895 ευρώ

Διατίθεται και σε:
200, 250 κ.εκ. και στα 300 σε έκδοση Cruiser

Ξεχωρίζει…
…χάρη στη μοναδική ευελιξία του

Το Carnaby 125 αποτελεί ένα από τα πιο ευέλικτα scooter της ιταλικής εταιρείας. Αν και η Piaggio διαθέτει αρκετές προτάσεις, ικανές να κινηθούν με ευελιξία και σβελτάδα μέσα στην πόλη, το συγκεκριμένο μοντέλο συνδυάζει τόσο καλά την ισχύ του κινητήρα με τις μικρές του διαστάσεις που μοιάζει ανώτερο απ’ όλα τα υπόλοιπα στο συγκεκριμένο τομέα. Οι μικρές του διαστάσεις και το χαμηλό του βάρος είναι κάποια από τα πιο θετικά στοιχεία του, ενώ οι αναρτήσεις είναι σχετικά σφιχτές, χαρίζοντάς του στιβαρότητα. Τέλος, τα φρένα είναι δυνατά και προσδίδουν ασφάλεια στο μικροκαμωμένο scooter.

Piaggio Liberty 50 4T

Τιμή: 1.955 ευρώ
Διατίθεται και σε:
50 2T, 125 (και στην έκδοση Elle) και 150 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…χάρη στην οικονομία και τις μικρές του διαστάσεις

Η οικογένεια των Liberty έχει αποκτήσει τη φήμη των οικονομικών scooter που, χάρη στις μικρές τους διαστάσεις και το χαμηλό τους βάρος, μπορούν να κινηθούν με άνεση στην πόλη, ανεξαρτήτως συνθηκών. Τη φήμη αυτή δικαιώνει και ο «Βενιαμίν» της οικογένειας, το Liberty 50, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους νεαρούς αναβάτες που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στους δύο τροχούς. Ο κινητήρας εκμεταλλεύεται το μικρό βάρος του scooter με τον καλύτερο τρόπο και οι επιλογές σε αναρτήσεις και φρένα κρατούν το Liberty άνετο, σταθερό και ασφαλές. Τέλος, άξια αναφοράς είναι και η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια των Liberty, ονόματι 125 Elle, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες.

Suzuki Sixteen 150

Τιμή: 3.372 ευρώ

Ξεχωρίζει…
…για τις μικρές του διαστάσεις

Το Sixteen αποτελεί έναν ακόμη εκπρόσωπο της ανερχόμενης τα τελευταία χρόνια κατηγορίας των scooter 150 κ.εκ., ο οποίος βασίζεται κυρίως στις μικρές του διαστάσεις, προκειμένου από τη μία να βολέψει τους μικρόσωμους αναβάτες και τις γυναίκες και από την άλλη να δώσει στον ιδιοκτήτη του τον αέρα της ευελιξίας και της σβελτάδας. Το scooter της Suzuki βασίζεται στους μεγάλους τροχούς του (εξ ου και το όνομα Sixteen), αλλά όχι μόνο σε αυτούς. Η λειτουργία και οι επιδόσεις του κινητήρα είναι ικανοποιητικές και το στήσιμο του scooter τού χαρίζει μια στιβαρή αλλά και αέρινη αίσθηση. Τέλος, η αισθητική είναι σύγχρονη, με κάποιες αιχμηρές πινελιές που κάνουν το Sixteen ακόμη πιο ελκυστικό.

SYM Citycom 300i

Τιμή: 3.890 ευρώ

Ξεχωρίζει…
…για τις επιδόσεις και τους χώρους του

Το Citycom 300i διαθέτει σύγχρονο κινητήρα 262,8 κ.εκ., ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές επιδόσεις: η ισχύς 24 ίππων και η ροπή που αγγίζει τα 2,4 kgm, του χαρίζουν μια θέση στη λίστα με τα ισχυρότερα μοντέλα της κατηγορίας. Σύγχρονο είναι και το σύστημα πέδησης, το οποίο διαθέτει δίσκο μπροστά και πίσω, καθώς και σύστημα συνδυασμένης πέδησης. Σε ικανοποιητικότατα επίπεδα κινούνται και δύο από τους πλέον νευραλγικούς τομείς, αυτοί της άνεσης και των αποθηκευτικών χώρων. Ωστόσο, φαίνεται πως το Citycom έχει ζηλέψει και κάποιους sport ανταγωνιστές του, με αποτέλεσμα να διαθέτει σφιχτές αναρτήσεις, οι οποίες μάλλον θα κουράσουν.

SYM HD 200 Evo

Τιμή: 2.890 ευρώ

Ξεχωρίζει…
…χάρη στη λειτουργία του κινητήρα του

Ένα ακόμη μικρόσωμο μοντέλο που εκμεταλλεύεται τις διαστάσεις του και τη λειτουργία του κινητήρα του είναι το HD 200 Evo. Το scooter της SYM είναι ελαφρύ και ευκολοδήγητο, ενώ ο κινητήρας του αποτελεί ένα από τα βασικά ατού του. Η λειτουργία του είναι ικανοποιητική και γεμάτη από τις χαμηλές μέχρι τις υψηλές στροφές. Ο συνδυασμός της λειτουργίας αυτής με τις μικρές διαστάσεις έχει ως αποτέλεσμα ένα scooter που θα κινηθεί με μεγάλη ευελιξία και σβελτάδα σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον, φρένα και αναρτήσεις συμβαδίζουν με αυτό το χαρακτήρα, ενώ παρά τις μικρές του διαστάσεις, το HD είναι άνετο και διαθέτει ικανοποιητικούς χώρους.

SYM Symphony 125

Τιμή: 1.695 ευρώ

Διατίθεται και σε:
50 και 150 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…χάρη στην οικονομία σε απόκτηση και κατανάλωση

Το Symphony αποτελεί ένα από τα πιο ευκολοδήγητα scooter, αλλά και ένα από τα πλέον οικονομικά στην κατηγορία του. Το πρώτο οφείλεται στο μικρό του βάρος, την εργονομική σχεδίαση και τη λειτουργία του κινητήρα, ειδικά στις χαμηλές σ.α.λ. Ωστόσο, παρά την ικανοποιητική του λειτουργία στο χαμηλό φάσμα, ο κινητήρας θα «κουραστεί» μετά τα 60 χλμ./ώρα και θα αφήσει κάποια παράπονα. Παράπονα που όμως δεν θα ακουστούν για τα πολύ καλά του φρένα. Με δίσκο μπρος και πίσω, το Symphony φρενάρει με ασφάλεια και πληροφορεί ικανοποιητικά τον αναβάτη του. Τέλος, οι χώροι θα χρησιμεύσουν μόνο για τα βασικά.

Yamaha X-City 250

Τιμή: 4.660 ευρώ

Διατίθεται και σε:
125 κ.εκ.

Ξεχωρίζει…
…χάρη στην άνεσή του

Το Yamaha X-City είναι πρώτα απ’ όλα ένα scooter που φροντίζει για την άνεση του αναβάτη. Η σέλα είναι πάρα πολύ άνετη, με την πρακτική στήριξη μέσης να φροντίζει ώστε να μην κουράζεται ο αναβάτης, ο οποίος τίθεται σε απολύτως όρθια, αλλά βολική θέση. Κάτω από αυτή θα χωρέσει ένα jet κράνος και ένας χαρτοφύλακας. Η αγαπημένη και πιο αποδοτική περιοχή του X-City ξεκινά από τα 30 και διαρκεί μέχρι τα 90 χλμ./ώρα, όπου επιταχύνει άμεσα και δυνατά με βελούδινη λειτουργία και απουσία κραδασμών. Πάντως, ακόμα και στην τελική ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα, δεν παρουσιάζονται ταλαντώσεις και το scooter πατά καλά στο δρόμο.

 

BEST BUY - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ