net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ίσως, τα 2 κορυφαία street fighters της αγοράς.

Τιτανομαχία!

Τα δύο πιο πληθωρικά street fighters της αγοράς έρχονται αντιμέτωπα. Ποιο θα κυριαρχήσει;

 
Το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των Monster και το 1290 Super Duke δεν χρειάζονται συστάσεις. Η επιβλητική τους παρουσία και δικύλινδρο μπουμπουνητό τους τα κάνουν να μην περνάνε απαρατήρητα. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το ένα από το άλλο:

Κινητήρας:
Το Super Duke διαθέτει έναν δικύλινδρο κινητήρα 1.301 κυβικών εκατοστών απόδοσης 180 ίππων που κάνουν την παρουσία τους αισθητή με το «καλημέρα». Η δύναμη ξεχειλίζει και μάλλον είναι πολύ περισσότερη από αυτή που θα χρειαστεί ο μέσος αναβάτης.
Το Monster 1200 από την άλλη, υστερεί σε απόλυτα νούμερα, αλλά όχι στα επίπεδα διασκέδασης που μπορεί να προσφέρει. Ο κινητήρας του είναι 1198 κυβικά και αποδίδει 145 ίππους χωρίς να τρομάζει τον αναβάτη του, καθώς η δύναμη έρχεται ομαλά από χαμηλές στροφές.

Ανάρτηση:
Οι αναρτήσεις της WP που χρησιμοποιεί το Super Duke είναι, φυσικά, πλήρως ρυθμιζόμενες, αλλά η λειτουργία τους είναι, κάπως, σκληρή. Αυτό τις κάνει ιδανικές στην πίστα ή σε δρόμο με υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, αλλά αν το οδόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση, μάλλον θα αποδειχθούν κάπως κουραστικές.
Το Monster είναι εφοδιασμένο με αναρτήσεις της Öhlins. Η λειτουργία τους είναι πιο ραφιναρισμένη και φιλτράρουν καλύτερα τις ανωμαλίες του οδοστρώματος κρατώντας τον αναβάτη ξεκούραστο.

Φρένα:
Και οι δύο μοτοσυκλέτες είναι εξοπλισμένες με μονομπλόκ τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo. Μικρή διαφορά έχουμε στους δίσκους, με το Ducati να είναι εξοπλισμένο με δίσκους 330 χιλιοστών, 10 χιλιοστά μεγαλύτερους από αυτούς του Super Duke. Η δύναμη πέδησης είναι παρόμοια με το KTM να έχει πιο δυνατό αρχικό δάγκωμα.

Οι δύο μοτοσυκλέτες προσφέρουν δύναμη, εξοπλισμό κι εμφάνιση που δύσκολα θα αφήσει περιθώρια για αρνητική κριτική. Αποτελούν κορυφαίες επιλογές για κάποιον που θέλει να επενδύσει στη μοναδικότητα.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ