• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

Παρουσίαση

Παρουσίαση
Οδική Ασφάλεια
Οδική Ασφάλεια: Best Buy -Επιλεγμένα μοντέλα με ABS
Διαβάστηκε από 14580 αναγνώστες
Έχω και ABS, πάμε μια βόλτα;
Το ABS αποτελεί ίσως το βασικότερο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας σε ένα μοντέλο, αν και καλό είναι η μοτοσικλέτα να το συνδυάζει και με άλλα προτερήματα, όπως είναι η οδική συμπεριφορά, οι επιδόσεις και η μοναδική εμφάνιση. Για το λόγο αυτό, σας παρουσιάζουμε παρακάτω πέντε επιλογές σε καθεμία από τις κατηγορίες των street και on-off, οι οποίες ξεχωρίζουν συνολικά.
Τιμή: 9.180 ευρώ
Street
Aprilia Mana 850 GT ABS
To Mana ξεχωρίζει όχι μόνο για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που προσφέρει το σύστημα ABS, αλλά και για την επιλογή αυτόματης μετάδοσης. Το κιβώτιο του Mana παρέχει τη δυνατότητα στον αναβάτη να κινηθεί ή με αυτόματη μετάδοση ή με χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων, είτε από λεβιέ στο αριστερό πόδι είτε από μπουτόν στο αριστερό γκριπ και φυσικά, δίχως τη χρήση συμπλέκτη. Επιπλέον, η ντυμένη έκδοση GT ευνοεί ακόμη περισσότερο τα ταξίδια.
Τιμή: 9.505 ευρώ
BMW F 800 R ABS
Το νέο γυμνό της BMW είναι βασισμένο στη συνταγή που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στα δύο μεσαία GS (F 650 και F 800), αλλά και στα F 800 S/ST. Η συνταγή αυτή επιτάσσει μείωση του κόστους παραγωγής (επομένως και απόκτησης), χωρίς όμως να χάσουν τα μοντέλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εταιρεία. Το F 800 R, λοιπόν, διατηρεί την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, την άψογη οδική συμπεριφορά και φυσικά, τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας, χάρη και στο προαιρετικό ABS.
Τιμή: 8.560 ευρώ
Honda CBF 600Si C-ABS
Το CBF 600 αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά all round μεσαία 
street στην αγορά και όχι άδικα. Είναι μαζεμένο σε διαστάσεις και ευκολοδήγητο για να κινείται με άνεση στην πόλη, άνετο και ισχυρό για να ταξιδεύει χωρίς πρόβλημα, καθώς και ευέλικτο και ελαφρύ για να μην αφήσει παράπονα σε επαρχιακές διαδρομές. Ο κινητήρας του, αν και προέρχεται από το CBR 600RR, είναι ρυθμισμένος κατάλληλα ώστε να προσφέρει βελούδινη απόδοση, ενώ τα πάντα πάνω στη μοτοσικλέτα είναι προορισμένα για να αναδείξουν τη φιλικότητά της.
Τιμή: 8.790 ευρώ
Kawasaki Z 750 ABS
Το Kawasaki Z750 είναι ένα ολοκληρωμένο streetfighter, το οποίο τα τελευταία χρόνια απέκτησε πιο φιλικό χαρακτήρα -και όχι μόνο χάρη στην προσθήκη του ABS. 
Ο άλλοτε "χούλιγκαν" εκπολιτίστηκε, χωρίς όμως να έχει χάσει τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Ο κινητήρας του έχει γεμάτη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών, οι αναρτήσεις του είναι σχετικά σφιχτές για να μην παραπονιούνται γρήγορα υπό πίεση και τα φρένα του έχουν γίνει πιο φιλικά χωρίς να στερούνται δύναμης.  Και, φυσικά, η αισθητική του είναι μοναδική.
Τιμή: 9.970 ευρώ
Yamaha FZ8 ABS
Με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα "αδελφάκια" του, τα FZ6 και FZ1, το FZ8 προσπαθεί να συνδυάσει τα θετικά χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει δημοφιλή τα δύο προγενέστερα γυμνά μοντέλα. Με κινητήρα 779 κ.εκ. και πολλές επιρροές από τα άλλα δύο FZ, το 800άρι μοντέλο διαθέτει δύναμη, άνεση και sport συμπεριφορά που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα χιλιάρια μοντέλα. Βασικά χαρακτηριστικά του FZ8, όμως, είναι η φιλικότητα, μιας και δεν είναι τόσο απόλυτο όσο το FZ1, αλλά και η ασφάλεια, την οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο με το προαιρετικό ABS.
Τιμή: 11.305 ευρώ
On-Off
ΒΜW F800GS
Μία από τις πιο ισορροπημένες προτάσεις στα οn-οff, ανεξαρτήτως κλάσης κυβισμού. 
Το F 800GS αποτελεί τη σύγχρονη έκφανση της πολυπόθητης 50-50 αναλογίας μεταξύ ασφάλτου και χώματος, αποδίδοντας εξίσου καλά και στα δύο πεδία. 
Πόλη, ταξίδι, χώμα και στροφιλίκια, συμπεριλαμβάνονται όλα στο "μενού" του F800GS και σερβίρονται σε χορταστικές και γευστικότατες μερίδες! 
Το ABS ολοκληρώνει το μοντέλο, αποδίδοντας πολύ καλά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησής του.
Τιμή: 11.480 ευρώ
Honda XL1000V Varadero
"Smooth operator" θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για το Varadero της Honda, το οποίο δύναται να αντεπεξέλθει σε όλες τις on-off υποχρεώσεις του, παρουσιάζοντας σε κάθε περίπτωση μια μοναδική προσαρμοστικότητα. Κύριο μέλημα του Varadero είναι η… καλοπέραση των αναβατών του και τα μέσα που χρησιμοποιεί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η φιλικότητα, η ομαλή λειτουργία και η άνεση. Το C-ABS της Honda που εφαρμόζεται στο Varadero, αποδίδει εκπληκτικά, αυξάνοντας κατά πολύ τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας.
Τιμή: 12.950 ευρώ
Moto Guzzi Stelvio 1200
Με έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα αρκούντως "Guzzi", το Stelvio αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στα μεγάλα on-off. 
Τιμώντας την καταγωγή του από το Mandello del Lario, παρουσιάζει πολύ καλή οδική συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από την ακλόνητη αίσθηση και το σίγουρο πάτημα σε ευθείες και στροφές. 
Απολαυστικό στο ταξίδι, διασκεδαστικό στους επαρχιακούς και ικανό να διασχίσει εκτός δρόμου κομμάτια με άνεση, το Stelvio προσφέρει επίσης τεράστιους χώρους και είναι ιδανικό για δικάβαλο τουρισμό μεγάλων αποστάσεων.
Τιμή: 8.495 ευρώ
Suzuki DL650 V-Strom
Ο λόγος εδώ για ένα από τα best-seller μοντέλα στη χώρα μας και όχι αδίκως, αφού το V-Strom συνδυάζει αρετές που αποτελούν προνόμια των μεγάλων on-off, σε ένα πακέτο μεσαίου κυβισμού με αντίστοιχη τιμή. Στη σέλα του μπορούν να ταξιδέψουν με χαρακτηριστική άνεση δύο άτομα με τις αποσκευές τους, ενώ ο δικύλινδρος κινητήρας του έχει την ισχύ ώστε να κρατά υψηλή μέση ωριαία. Στην πόλη θα κινηθεί εξίσου άνετα, όχι όμως τόσο εύκολα όπως ορισμένα ανταγωνιστικά μοντέλα, πληρώνοντας το αντίτιμο της άριστης κάλυψης που προϋποθέτει όγκο.
Τιμή: 16.390 ευρώ (First Edition)
Yamaha XT1200Z Super Tenere
Με ένα βαρύ όνομα, το νέο Super Tenere δεν θα μπορούσε παρά να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τα στάνταρ της κατηγορίας από την πρώτη στιγμή. Η Yamaha τα κατάφερε, εξοπλίζοντας το μοντέλο με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα εξελιγμένο ABS που μπορεί να λειτουργήσει άψογα ακόμα και κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Δυνατό σημείο του Super Tenere είναι το ταξίδι, προσφέροντας άριστη κάλυψη και άνεση στους αναβάτες του. Αναμφίβολα, ο τίτλος Adventure Tourer ταιριάζει στο εν λόγω μοντέλο περισσότερο από κάθε άλλη μοτοσικλέτα.

 
 Το Α και το Ω
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
8ήμερο Οδικής Ασφάλειας - 1-8/9/2010
Οδική Ασφάλεια: Τα πιο προσιτά μοντέλα με ABS
- Peugeot Elystar 150 efi ABS
- Honda SH 300i ABS
- Kymco Downtown 300i ABS
- BMW G 650GS ABS
- Kawasaki ER-6n ABS
- Suzuki Bandit 650S ABS
- Aprilia SL750 Shiver ABS
- Honda XL700V Transalp C-ABS
- Yamaha XJ6 ABS
Οδική Ασφάλεια: Best Buy -Επιλεγμένα μοντέλα με ABS
Οδική Ασφάλεια: Συνεντεύξεις
- Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κρόκος
- Βασίλης Χαλκιάς
- Λεωνίδας Γρηγοράκος