O Casey Stoner εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ελαστικά του, κερδίζοντας τον 2ο αγώνα της χρονιάς.

Ο Jorge Lorenzo δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση, παρά την pole position που κέρδισε στις κατατακτήριες.

Μετά από δυνατή μονομαχία ανάμεσα στους Cal Crutchlow και Dani Pedrosa, ο αναβάτης της Repsol Honda κέρδισε τελικά το 3ο βάθρο.

Jerez: O Stoner είπε την τελευταία λέξη!

Νικητής του 2ου αγώνα της φετινής χρονιάς για το MotoGP που διεξήχθη στην ισπανική πίστα, Jerez, ήταν ο Casey Stoner με τη ισχυρή RC213V της Repsol Honda.

 
Υπό στεγνή πίστα πραγματοποιήθηκε τελικά ο αγώνας στην Ισπανία για τη μεγάλη κατηγορία της μοτοσικλέτας. Όλες οι ομάδες περίμεναν κακοκαιρία, ή έστω η πίστα να είναι βρεγμένη από τις κατατακτήριες, γιαυτό και είχαν έτοιμα τα βρόχινα ελαστικά τους. Τελικά όμως όλες οι μοτοσικλέτες του grid φόρεσαν τα μαλακά ελαστικά της Bridgestone, χαρίζοντας αρκετό θέαμα και αγωνία στους φίλους των δύο τροχών.
Παρά την pole position που κέρδισε ο Jorge Lorenzo, δεν κατάφερε να κρατήσει τη πρώτη θέση μέχρι και το τέλος του αγώνα. Ο νικητής, Casey Stoner, έκανε μια ικανοποιητική εκκίνηση, ανεβάζοντας το ρυθμό σταθερά. Πριν ακόμα τη μέση του αγώνα είχε πραγματοποιήσει γρήγορα προσπεράσματα, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα από τον Jorge Lorenzo. Για ακόμα μια φορά ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα ελαστικά της Bridgestone, που παρόλο τη φθορά τους μπορούσε με την εμπειρία του να συνεχίσει και να κρατήσει άξια την πρώτη θέση.
Ο Jorge Lorenzo τερμάτισε στη δεύτερη θέση με την εργοστασιακή του Yamaha, ωστόσο ο Ισπανός έφυγε από την χώρα του πρώτος στην γενική κατάταξη της σεζόν. Μπορεί ο Lorenzo να είχε μια καλή εμφάνιση με σταθερό ρυθμό, αλλά όταν άρχισαν τα ελαστικά του να… παραδίδουν πνεύμα, ο αναβάτης της Yamaha δεν μπόρεσε να κρατήσει την κορυφή χωρίς να ρισκάρει.
Στην 3η θέση είχαμε μια πολύ δυνατή μάχη, αφού πρόκειται και το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Εκεί, υπήρξε μονομαχία ανάμεσα στον Dani Pedrosa με Repsol Honda και τον Cal Crutchlow με την Yamaha της Tech3, όπου τελικά ο έμπειρος Ισπανός της εργοστασιακής Honda κατάφερε να βγει κερδισμένος, τερματίζοντας στην 3η θέση του αγώνα.
Στην 5η και 6η θέση τερμάτισαν οι Andrea Dovizioso και Alvaro Bautista, με τον πρώτο να πάλευε για περίπου μισό αγώνα για το βάθρο. Όπως φάνηκε για ακόμα μια φορά, η M1 της Yamaha Monster Tech3 είναι πολύ ανταγωνιστική με τους αναβάτες της ομάδας να πήραν την 4η και 5η θέση του αγώνα. Στην 7η θέση μια πολύ δυνατή παρουσία από το χώρο των «νέων», ο Stefan Bradl, ο οποίος είχε μια εκπληκτική εμφάνιση. Στην 8η και 9η θέση τερμάτισαν οι δύο αναβάτες της Ducati, Nicky Hayden και Valentino Rossi, οι οποίοι απογοητευμένοι αναφέρουν ότι είναι δύσκολο να βρούνε το ρυθμό τους με τις μοτοσικλέτες GP12 τους. Τέλος, τη 10αδα έκλεισε ο Hector Barbera με τη μοτοσικλέτα της Pramac Racing Team.

Η γενική κατάταξη του αγώνα μετά τη Jerez έχει ως εξής:

1. Casey STONER-- Repsol Honda Team-- 45:33.897
2. Jorge LORENZO-- Yamaha Factory Racing-- +0.947
3. Dani PEDROSA-- Repsol Honda Team-- 2.063
4. Cal CRUTCHLOW-- Monster Yamaha Tech 3-- 2.465
5. Andrea DOVIZIOSO-- Monster Yamaha Tech 3-- 18.100
6. Alvaro BAUTISTA-- San Carlo Honda Gresini-- 21.395
7. Stefan BRADL-- LCR Honda MotoGP-- 28.637
8. Nicky HAYDEN-- Ducati Team-- 28.869
9. Valentino ROSSI-- Ducati Team-- 34.852
10. Hector BARBERA-- Pramac Racing Team-- 35.103

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ