Νίκη Bagnaia στον αγώνα Sprint της Ιαπωνίας

Νίκη Bagnaia στον αγώνα Sprint της Ιαπωνίας

- Μειώνει τη διαφορά στους 15 βαθμούς από τον Martin.
- Δεύτερος ο Enea Bastianini.
- Τρίτος ο Marc Marquez.
- Πτώση Pedro Acosta από την πρώτη θέση.

Σε άλλη μια νίκη έφτασε ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) στον αγώνα Sprint στην πίστα του Motegi στην Ιαπωνία και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή και τον Jorge Martin (Prima Pramac Ducati)
Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έστριψε πρώτος όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, έχοντας τον Enea Bastianini (Ducati Lenovo) και τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS) να τον ακολουθούν. Ο Ισπανός rookie πέρασε τον Bastianini στην πέμπτη στροφή μετά από λάθος του τελευταίου και επιτέθηκε στον Bagnaia στην πέμπτη στροφή του τρίτου γύρου για να περάσει μπροστά. 
Από εκεί και πέρα ο Acosta έδειχνε πολύ δυνατός - και είχε καταφέρει μάλιστα να ανοίξει και λίγο τη διαφορά - όμως λίγους γύρους πριν το τέλος, πίεσε πολυ το μπροστινό του στην έβδομη στροφή και έπεσε, εγκαταλείποντας τον αγώνα. Ο Bagnaia βρέθηκε λοιπόν και πάλι στην πρώτη θέση και - δαιχειριζόμενος τη διαφορά - πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού μειώνοντας τη διαφορά από τον Jorge Martin
Η μάχη για τη δεύτερη θέση έφτασε μέχρι τον προτελευταίο γύρο, όπου ο Marc Marquez (Gresini Ducati) είχε μειώσει τη διαφορά από τον Βastianini και του έκανε την επίθεσή του στην 9η στροφή, με τον Ιταλό όμως να απαντάει αμέσως και τους δυό τους να μπλέκουν σε μια ωραία μάχη για λίγες στροφές. 
Τελικά ο Bastianini θα κατάφερνε να επιβληθεί και ο Marquez αρκέστηκε στην 3η θέση. Ο Jorge Martin ξεκινούσε από την 11η θέση και τελικά τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Franco Morbidelli (Prima Pramac Ducati). 
Οι υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις συμπληρώθηκαν από τους Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Ducati), Alex Marquez (Gresini Ducati), Jack Miller (Red Bull KTM) και Maverick Viñales (Aprilia Racing).