net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

'Ασφαλτος, χώμα, πόλη, εκδρομή, ταξίδι (κατά προτίμηση μικτό), ότι και αν ρίξεις στις ρόδες του RS 650R, δεν θα πει όχι!

ΔΟΚΙΜΗ: SWM RS 650 R

Κάποτε, το να ανήκει μια μοτοσικλέτα στην κατηγορία On - Off, σήμαινε μοιρασμένες ικανότητες σε δρόμο και χώμα, απλή και ανθεκτική κατασκευή, μικρό βάρος και αθλητικός χαρακτήρας. Στην πορεία κάπου χάθηκε αυτό αλλά ευτυχώς που υπάρχουν μοτοσικλέτες όπως η RS 650R της SWM, να μας το ξαναθυμίσουν!

 
Τιμή:  6.750  ευρώ

+: Πραγματικά διττού ρόλου, κινητήρας, τιμή

-: Απουσία ABS και προαιρετικά


Η SWM ή Speedy Working Motors (swm-motorcycles.it), όπως είναι το πλήρες όνομά της αρχικά δημιουργήθηκε το 1971, φτιάχνοντας μικρές μοτοσικλέτες εκτός δρόμου με δίχρονους κινητήρες της Sachs, ενώ από το 1977 άρχισε να χρησιμοποιεί και μοτέρ της Rotax. Οι μοτοσικλέτες της σύντομα έχτισαν μια καλή φήμη για την ποιοτική τους λειτουργία και το εξαιρετικό τους στήσιμο, αξίες που μεταφράστηκαν σε αποτελέσματα και στους αγώνες. Η SWM μάζεψε ουκ ολίγα εθνικά πρωταθλήματα Enduro, MX και Trial, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα Trial και αρκετές διακρίσεις σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας. Οι πόρτες του εργοστασίου έκλεισαν οριστικά το 1984, ωστόσο στη σύντομη ζωή της η ιταλική εταιρεία πρόλαβε να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό.

Στην περσινή διεθνή έκθεση του Μιλάνου (EICMA), η SWM ανακοίνωσε την επιστροφή της. Στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Ampelio Macchi, πρώην μηχανικός με μακρά θητεία σε Cagiva, Aprilia και Husqvarna και μια ιστορική φιγούρα των δύο τροχών στην Ιταλία. Η χρηματοδότηση της νέας εταιρείας, που θέλει να αντλήσει έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της αρχικής, εξασφαλίστηκε από τον κινέζικο όμιλο Shineray, ο οποίος πέρυσι αγόρασε από την ΚΤΜ το εργοστάσιο στο Varese που παρήγαγε τις μοτοσικλέτες της Husqvarna ως και το 2013, όταν η BMW αποφάσισε να την πουλήσει στην ΚΤΜ. Μαζί με το εργοστάσιο η Shineray εξασφάλισε 10 έτοιμες μοτοσικλέτες της Husqvarna, δηλαδή πρακτικά όλα τα μοντέλα που είχαν σχεδιαστεί από τη BMW και παράγονταν κανονικά ως και το 2014, καθώς και όλο το εργατικό δυναμικό του Husqvarna R&D.

Με αυτή τη δύναμη η SWM έστησε μια γκάμα μοτοσικλετών που ουσιαστικά συνίστανται στα Husky του 2013, με κάποιες αλλαγές για να εκσυγχρονιστούν στα σημερινά δεδομένα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η SWM παρουσίασε επισήμως ολόκληρη τη γκάμα της με το RS 650 R, τη μοτοσικλέτα της δοκιμής, να είναι η πρώτη που βγαίνει από τις πύλες του εργοστασίου. Η SWM βρίσκεται πλέον και στη χώρα μας με τα μοντέλα της να εισάγονται από την επίσης νέα Delta Motorcycles (Πλαταιών 4-6, Γκάζι). Η αλήθεια είναι ότι με μοτοσικλέτες σαν το RS 650 R το μέλλον μόνο λαμπρό μπορεί να διαγράφεται για τη νέα ιταλική εταιρία με το ιστορικό όνομα.
...και που να δείτε τι ετοιμάζει στη συνέχεια… Πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα μια μοτοσικλέτα που δύσκολα μπορεί να της αντισταθεί ο Έλληνας αναβάτης.

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ