net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κόκκινο, λευκό ματ και μαύρο ματ τα διαθέσιμα χρώματα του 797. Πολλά τα αξεσουάρ που διαθέτει η Ducati, για να φτιάξετε το “τέρας σας” όπως το θέλετε.

Σχεδίαση

Θα έπρεπε η μοτοσικλέτα να ξεχωρίζει, να δίνει άμεσα το στίγμα της ως Ducati και ως Monster. Το αφαιρετικό, minimal design που μας παρουσίασε ο Miguel Angelo Galuzzi το 1993 μεταφέρεται στο 2017. Δεν πρόκειται για μια ακριβής αποτύπωση βέβαια αλλά για μια εξέλιξη αυτής της iconic αισθητικής, με κοινά βασικά χαρακτηριστικά. 

Το πλαίσιο και το ρεζερβουάρ ήταν και εξακολουθούν να είναι τα σημεία που τραβάνε σαν μαγνήτης το βλέμμα. Το πρώτο είναι -φυσικά- ατσάλινο χωροδικτύωμα και σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα Monster, συνεχίζει ως ατσάλινο χωροδικτύωμα και στο τμήμα του υποπλαισίου. Οι άνθρωποι της Ducati μας εξήγησαν ότι βασική τους προτεραιότητα ήταν να εκθέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο πλαίσιο σε κοινή θέα, αφού αυτό αποτελεί χαρακτηριστική ταυτότητα των πρώτων... “τεράτων”.Το ρεζερβουάρ, θυμίζει την κυρτωμένη ράχη αιλουροειδούς που έχει λοκάρει στόχο και συμβάλει στην επιθετική αύρα που αποπνέει το Monster, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση συμβαδίζει και ο προβολέας (με LED φώτα πορείας) που αποτελεί την νοητή “συνέχεια” στις γραμμές του μπροστινού μέρους. 

Το μοναδικό στοιχείο που έχει διαφοροποιηθεί αρκετά είναι το “τελείωμα” της σέλας, δηλαδή το τμήμα που αναλογεί στον συνεπιβάτη. Σε αντίθεση με τη πάλαι ποτέ “δε συμπαθώ τα δεύτερα άτομα” σέλα που είχε προς τα πίσω κλίση, στο 797 είναι επίπεδη και αρκούντως... “ψωμωμένη” για να φιλοξενήσει και συνεπιβάτη. Διαφοροποίηση σε σχέση με τι αρχέτυπο αλλά για καλό σκοπό, έχουμε και στο ψαλίδι, όπου το 797 εξοπλίζεται με μια πανέμορφη αλουμινένια δύο δοκών... “γλαρόφτερη” μονάδα. Τέλος, το 797 θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς: Κόκκινο, λευκό ματ και μαύρο ματ.  
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ