Dragster 800 RR

F3 800

Euro4 οι τρικύλινδροι

Η MV Agusta προχωρά σε ανανέωση όλης της γκάμας των 3κύλινδρων μοντέλων της, ώστε αυτά να πληρούν τις Euro4 προδιαγραφές ρύπων. Το κύμα της αλλαγής παρασύρει ηλεκτρονικά και κινητήρες.

Σκοπός των μηχανικών της Ιταλικής εταιρείας ήταν οι μοτοσυκλέτες τους να συμμορφωθούν με τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων, αλλά να διατηρήσουν την παράδοση της  MV Agusta, που θέλει δυναμικές και υψηλών επιδόσεων μοτοσυκλέτες. Η συμμόρφωση με τις Euro4 προδιαγραφές επιτεύχθηκε με μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 50% και μείωση του επιπέδου θορύβου κατά 48% σε σχέση με τις Euro3.

Τα F3 675 και F3 800 διαθέτουν αλλαγές τόσο στα ηλεκτρονικά όσο και στον κινητήρα ο οποίος εδράζεται σε διαφορετικό σημείο στο πλαίσιο για μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 128 και 144 ίππους για το F3 675 και το F3 800 αντίστοιχα. Το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου του γκαζιού, ride-by-wire, έχει δεχθεί αλλαγές, ώστε να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του και να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική η μετάδοση της δύναμης στον πίσω τροχό.

Οι αλλαγές στην ηλεκτρονική διαχείριση του γκαζιού έχουν περάσει και στο Dragster 800 του 2017, η ισχύς του οποίου ανακοινώνεται στους 140 ίππους, παρά τη σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων και του θορύβου. Το traction control του Dragster 800 RR διαθέτει 8 επίπεδα παρεμβατικότητας και οι χάρτες απόδοσης έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο. Τέλος, αναπρογραμματισμός έχει γίνει και στα ηλεκτρονικά του κιβωτίου ταχυτήτων.