ΠΛΑΙΣΙΟ/ ΨΑΛΙΔΙ & ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

    Το κράτημα των Softail μπαίνει τώρα σε μια νέα εποχή, με ελαφρύτερο και πιο στιβαρό πλαίσιο που ανεβάζει το σχήμα και τη λειτουργικότητα σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ παράλληλα διατηρεί την κλασική εμφάνιση hardtail και παρέχει μια εντελώς σύγχρονη αίσθηση οδήγησης. Στα πλεονεκτήματα του νέου πλαισίου συμπεριλαμβάνονται η μεγαλύτερη γωνία κλίσης για πολλά μοντέλα, η αμεσότερη απόκριση, η μεγαλύτερη επιτάχυνση, η ευελιξία, το μικρότερο βάρος και το ευκολότερο σήκωμα από το πλαϊνό σταντ.
     
    Ένα νέο σωληνωτό πλαίσιο από ανθρακονήματα και χάλυβα υψηλής ακαμψίας σχηματίζει τον πυρήνα των Softail του 2018 και συνδυάζεται με ψαλίδι που αυξάνει σημαντικά την ανθεκτικότητα του πλαισίου. Το πλαίσιο είναι 65% πιο άκαμπτο από τις προηγούμενες Softail και παρέχει 34% αύξηση της συνολικής του αντοχής. Η σχεδίασή του επιτρέπει 50% λιγότερα εξαρτήματα και 22% λιγότερες συγκολλήσεις.
     
    Υπάρχουν δύο μοναδικά ψαλίδια, ένα για στενότερα πίσω ελαστικά και ένα για φαρδύτερα. Το φαρδύ πλαίσιο είναι ελαφρύτερο κατά 5.89 κιλά (15%), ενώ το στενό πλαίσιο κατά 8.16 κιλά (20%). Το ψαλίδι μεταφέρει την κίνηση του πίσω ελαστικού στο αμορτισέρ που βρίσκεται κάτω από τη σέλα, ενώ παράλληλα διατηρεί τις αυθεντικές κλασικές γραμμές hardtail του πλαισίου. 
     
    Η ολοκαίνουρια ανάρτηση υψηλής απόδοσης με διπλή κεκλιμένη βαλβίδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα μοντέλα τουρισμού του 2017. Προσφέρει επίπεδα λειτουργίας παρόμοια ενός συμβατικού συστήματος, αλλά με βελτιωμένα πιο αποδοτικά χαρακτηριστικά απόσβεσης. Είναι βελτιωμένη ως προς την άνεση στην οδήγηση και διαθέτει 130 χιλιοστά διαδρομής. Η νέα σχεδίαση της γωνίας κάστερ και του ίχνους παρέχει βελτιωμένο κράτημα.
     
    Το νέο μονό πίσω αμορτισέρ διατηρεί την κλασική εμφάνιση hardtail, ενώ παράλληλα παρέχει βελτιωμένη γεωμετρία για ποιότητα στην οδήγηση, πρόσφυση και έλεγχο. Είναι εύκολα ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου και επιτρέπει μεγάλο εύρος προφόρτισης 217kg, πολύ καλό κράτημα και περισσότερη άνεση για τον συνεπιβάτη.
     
    Τα ολοκαίνουρια μοντέλα Softail είναι κατά 17 κιλά ελαφρύτερα από τα προηγούμενα μοντέλα. Η βελτιωμένη σχέση ισχύος-βάρους παρέχει μεγαλύτερη επιτάχυνση, καλύτερο φρενάρισμα και ασφαλέστερη είσοδο στις στροφές, σε συνδυασμό με αυξημένες γωνίες κλίσης για πολλά μοντέλα. Κάποια μοντέλα διαθέτουν νέα ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άψογη συνεργασία με το νέο πλαίσιο Softail. Τα ελαστικά διαθέτουν βελτιωμένη σύνθεση για αξιοπιστία και ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Οι νέες σέλες και τα υλικά τους παρέχουν βελτιωμένη θέση για αναβάτες κάθε σωματότυπου και μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση.