Νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης

    Ο χειρισμός του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης κινητήρα γίνεται πλέον από τη νέα, ενισχυμένη μονάδα ελέγχου κινητήρα (ECU) Marelli 7SM που επικοινωνεί με το νέο σύστημα πλήρως ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-by-wire, το οποίο είναι ενσωματωμένο στη λαβή του γκαζιού. Αυτό το σύστημα καθιστά δυνατή την ακριβέστερη διαχείριση του μείγματος καυσίμου/αέρα και του ανοίγματος της πεταλούδας γκαζιού, βάσει πολυάριθμων παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένων του αριθμού στροφών του κινητήρα, της θέσης του κιβωτίου ταχυτήτων, της ροής αέρα (ποσότητα και ταχύτητα), της λαβής του γκαζιού και της θερμοκρασίας, με εξαιρετικά οφέλη όσον αφορά στην ομαλή οδήγηση χωρίς απότομα ανοίγματα/κλεισίματα, τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου. Επομένως, ο κινητήρας έχει πάντα τη δυνατότητα να κατανέμει την ιδανική ροπή και να παρέχει τη βέλτιστη επιτάχυνση, προσφέροντας μια διασκεδαστική οδηγική εμπειρία.

    Επίσης, το σύστημα επιτρέπει τη μείωση του βάρους κατά 550 γραμμάρια συγκριτικά με το σύστημα Ride-by-wire του Dorsoduro 750. Το εκλεπτυσμένο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης παρέχει επίσης τη δυνατότητα αλλαγής της χαρτογράφησης του κινητήρα, μεταβάλλοντας ριζικά τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώνεται η διαθέσιμη ισχύς. Η ρύθμιση Sport παρέχει άμεση και δυναμική απόκριση του γκαζιού. Η ρύθμιση Touring παρέχει ομαλότερη απόκριση, ιδανική για ταξίδια και καθημερινές μετακινήσεις, ενώ ο χάρτης Rain μειώνει στα περίπου 70 CV τη διαθέσιμη ισχύ και ενδείκνυται για δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή ολισθηρά οδοστρώματα. Η χαρτογράφηση μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και σε κατάσταση κίνησης, πιέζοντας τον διακόπτη εκκίνησης.

    Το Dorsoduro 900 είναι εξοπλισμένο με το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Aprilia με τρία επίπεδα ρύθμισης της ευαισθησίας (και με δυνατότητα απενεργοποίησης) ώστε να περιορίζεται η ολίσθηση του πίσω τροχού μέσω της επέμβασης τόσο στην προπορεία ανάφλεξης όσο και στην πεταλούδα ψεκασμού. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Aprilia του Dorsoduro 900 συνδυάζεται με το σύστημα ABS δύο καναλιών της Continental με διαμορφωμένη βαθμονόμηση προκειμένου να μη χάνεται ο σπορ χαρακτήρας της οδήγησης. Το νέο ηλεκτρικό σύστημα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ του συστήματος ελέγχου κινητήρα και του συστήματος διαχείρισης, μέσω του νέου έγχρωμου ψηφιακού πίνακα οργάνων TFT. Η περιορισμένων διαστάσεων μονάδα διαθέτει οθόνη 4,3 ιντσών και παρέχει πλούσιες πληροφορίες, οι οποίες προβάλλονται πάντα με απολύτως ευανάγνωστο τρόπο, χάρη στη δυνατότητα προσαρμογής των χρωμάτων φόντου και γραμματοσειράς ανάλογα με τις συνθήκες που εντοπίζει ο ανιχνευτής φωτός.

    Ένα από τα προαιρετικά χαρακτηριστικά είναι το κιτ εγκατάστασης της πλατφόρμας πολυμέσων της Aprilia (ΑΜΡ), η οποία συνδέει το smartphone με το όχημα και παρέχει έναν εντυπωσιακό αριθμό πληροφοριών που είναι χρήσιμες για την οδήγηση: χάρη στον νέο πίνακα οργάνων, μπορείτε να δείτε στην οθόνη όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με εισερχόμενες/τρέχουσες κλήσεις, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του συστήματος ενδοεπικοινωνίας ή με τυχόν αρχεία ήχου που μπορεί να αναπαράγετε τη δεδομένη στιγμή.