Shell: Αγόρασε φθηνό πετρέλαιο από την Ρωσία εν μέσω κρίσης

Shell: Αγόρασε φθηνό πετρέλαιο από την Ρωσία εν μέσω κρίσης

Μάλιστα υπερασπίστηκε την απόφασή της να αγοράσει πετρέλαιο με πολύ μεγάλη έκπτωση, αναφέροντας πως ένα μέρος των κερδών θα κατατεθεί υπέρ του ουκρανικού λαού.

100.000 τόνους από την Ρωσία

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, έχει φέρει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της Shell να αγοράσει 100.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου από τη Ρωσία με έκπτωση ρεκόρ. Μάλιστα η κίνηση αυτή έσπασε ένα εμπάργκο που είχε επιβληθεί από την ίδια την πετρελαϊκή βιομηχανία μετά την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία.


Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αγόρασε κοψοχρονιά στα 28,5 δολάρια το βαρέλι, με την τιμή του Brent στα 120+

Η βρετανική πολυεθνική δέχτηκε έντονη κριτική για την απόφασή της να αγοράσει το πετρέλαιο, το οποίο η Wall Street Journal αναφέρει ότι αποκτήθηκε στα 28,50 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή κάτω από την τιμή του διεθνούς πετρελαίου Brent. Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι δυτικές εταιρείες καυσίμων, συμπεριλαμβανομένης της Shell έκαναν λόγο για αποστασιοποίηση από τη Ρωσία αποχωρώντας από κοινοπραξίες με εταιρείες ενέργειας που εδρεύουν στη χώρα.


Σε ειδικό ταμείο υπέρ Ουκρανίας τα κέρδη

Οι αντιδράσεις που έφερε αυτή η κίνηση της Shell οδήγησε την εταιρεία στο να τοποθετηθεί επί του θέματος. Με επίσημη ανακοίνωσή της στο Twitter, η Shell χαρακτήρισε την απόφαση να αγοράσει το πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση «δύσκολη», υποστηρίζοντας ότι σκέφτεται απλώς τις γραμμές ανεφοδιασμού που τροφοδοτούν τους πολίτες της Ευρώπης. Πρόσθεσε ότι θα επιλέξει εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό πετρέλαιο όπου είναι δυνατόν, αλλά είπε ότι η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί «εν μία νυκτί». Στη δήλωσή της, η Shell είπε επίσης ότι θα δεσμεύσει τα κέρδη από το πετρέλαιο που αγόρασε από τη Ρωσία σε ένα «αποκλειστικό ταμείο» και θα επιδιώξει να δαπανήσει τα χρήματα για την ανακούφιση των «τρομερών συνεπειών που έχει ο πόλεμος στον λαό της Ουκρανίας».