Test Tucano Urbano Hydroscud New Step: Απόλυτη αντιανεμική προστασία, κομψή εμφάνιση

- Αναπνέων μπουφάν 4 εποχών με εξωτερικό υλικό 3 στρώσεων
- Εγκεκριμένα προστατευτικά Level 1 και προαιρετική πλάτη
- Σύστημα εξαερισμού και 5 τσέπες στο σύνολο
- Έτοιμο να δεχθεί αερόσακο Airscud με σύστημα In&Motion
- Ένα μπουφάν που μπορείς να φοράς καθημερινά όπου κι αν είσαι

Αναπνέων μπουφάν 4 εποχών με εξωτερικό υλικό 3 στρώσεων

Η Tucano Urbano είναι μία εταιρεία ιδρυθείσα το 1999 στο Μιλάνο και φέρνει στην αγορά ποιοτικά προϊόντα ένδυσης προστασίας για αναβάτες αλλά και αξεσουάρ. Μεταξύ αυτών είναι αδιάβροχα, γάντια, μπαλακλάβες, κουβέρτες για scooter, καλύμματα σέλας ή μοτοσυκλέτας, μπουφάν με προστασίες, αερόσακοι αλλά και κράνη τύπου Jet. Στο Moto Τρίτη λοιπόν δοκιμάσαμε το νέο μπουφάν Hydroscud New Step που διαθέτει προστασίες επιπέδου 1 και μπορεί να φορεθεί σαν ένα καθημερινό casual ρούχο. Το New Step είναι ένα μπουφάν 4 εποχών με εξωτερικό υλικό 3 στρώσεων. Η 1η κατασκευάζεται από πολυαμίδιο υψηλής αντοχής και είναι ειδικά επεξεργασμένο ώστε να είναι αδιάβροχο, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό και δεν σκίζεται. Η 2η στρώση είναι διαπνέουσα, αντιανεμική και ανθεκτική στο νερό, αφού διαθέτει λαμιναρισμένη μεμβράνη στο εξωτερικό υλικό της, ενώ η τρίτη είναι ένας διάτρητος πολυεστέρας 30D. Το μπουφάν έρχεται με μία εσωτερική αφαιρούμενη με δύο φερμουάρ από την κάθε μεριά, επένδυση από Fleece υλικό που κρατάει τον αναβάτη ζεστό, την οποία μπορείς να βγάλεις για να φοράς το μπουφάν και τους καλοκαιρινούς μήνες.


Η επένδυση Fleece μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί ώστε να φοράς το μπουφάν όλο το χρόνο 

Εγκεκριμένα προστατευτικά Level 1 και προαιρετική πλάτη

Οι προστασίες με τις οποίες έρχεται είναι επιπέδου 1 για αγκώνες και ώμους, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης πλάτης επίσης επιπέδου 1 ή και PRO επιπέδου 2. Είναι κλάσης ΑΑ με προστασίες τύπου CPS Aerosoft, εξαιρετικά ελαφριές και αεριζόμενες, αφού είναι διάτρητες σε σχήμα κηρήθρας. Έχουν λάβει πιστοποίηση CE και κατασκευάζονται από 100% PVC και EVA υλικό. Παράλληλα είναι πολύ μαλακές και εύκαμπτες, ενώ το σχήμα τους είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να προσφέρουν απόλυτη άνεση και εργονομία. Είναι τόσο άνετες που ο αναβάτης δεν τις νιώθει, ενώ κοιτώντας το μπουφάν δεν καταλαβαίνεις ότι έχει προστασίες χωρίς να το ακουμπήσεις στους ώμους ή τους αγκώνες. Η πιστοποίηση EN 17092 για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας που έχει λάβει το μπουφάν, εξετάζει μεταξύ άλλων την ικανότητα απορρόφησης ενέργειας των προστατευτικών κατά την κρούση, την διατήρηση των αρχικών διαστάσεών του μετά το πλύσιμο, την ανθεκτικότητά του όταν αυτό τρίβεται στην άσφαλτο (εξομοίωση), την ανθεκτικότητα των ραφών του και την ικανότητά του να μην σκίζεται.


Υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές ραφές

Σύστημα εξαερισμού και 5 τσέπες στο σύνολο

Η εταιρεία τοποθετεί στο New Step το υλικό που ονομάζει Windbreaker και αποτελεί δική της πατέντα. Αποτελεί ένα ύφασμα 100% αντιανεμικό, το οποίο όμως επιτρέπει την βέλτιστη δυνατή ανανέωση αέρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Δρα ως η απόλυτη ασπίδα για το κρύο επιτρέποντας παράλληλα στο δέρμα του αναβάτη να αναπνέει (10.000g/m²/24hr), προσφέροντας ζεστασιά αλλά και άνεση. Διαθέτει μάλιστα 2 ειδικούς αεραγωγούς που ανοιγοκλείνουν για τον βέλτιστο εξαερισμό κάτω από τις μασχάλες, ενώ στην πλάτη υπάρχει επίσης μία μεγάλη "γραμμή" με εξαγωγές αέρα που δεν επιτρέπει φυσικά την εισχώρηση νερού. Στην κουκούλα αλλά και στα πλαϊνά του μπουφάν στο κάτω μέρος, υπάρχουν ελαστικά σχοινάκια με ρυθμιστή για να τα φέρνεις στα μέτρα σου και να μην εισχωρεί το κρύο από πουθενά, ενώ την κουκούλα θα χρησιμοποιήσεις φυσικά όταν δεν οδηγάς και φοράς το μπουφάν χωρίς κράνος. Στο εξωτερικό του μπουφάν υπάρχουν τρεις τσέπες: Δύο πολύ μεγάλες από κάθε μεριά που εκτείνονται από τον θώρακα έως το τελείωμα του μπουφάν προς τα κάτω και μία ακόμα μικρότερη στην αριστερή μεριά και ψηλά κοντά στο κεντρικό φερμουάρ στην οποία μπορείς να βάλεις το πορτοφόλι σου και άλλα πιο σημαντικά αντικείμενα. Διαθέτει επίσης δύο εσωτερικές τσέπες με κουμπί είτε το φοράς με την επένδυση είτε σκέτο.


Πολύ ευρύχωρες είναι οι δύο πλαϊνές τσέπες

Έτοιμο να δεχθεί αερόσακο Airscud με σύστημα In&Motion

Το Hydroscud New Step είναι συμβατό με τον αερόσακο AIrScud της Tucano Urbano που λειτουργεί με σύστημα In&Motion και προσθέτει στο μπουφάν την μέγιστη ικανότητα προστασίας του αναβάτη σε περίπτωση πτώσης. Ο αερόσακος AirScub είναι ο πιο ευέλικτος στην αγορά, αφού είναι διάτρητος και μπορείς να τον φοράς ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέτοντας μανίκια, ενώ για να τον χρησιμοποιήσεις τον χειμώνα μπορείς να βγάλεις τα μανίκια και να τον τοποθετήσεις στην θέση της εσωτερικής επένδυσης. Διαθέτει 7 αισθητήρες, τρία επιταχυνσιόμετρα, τρία γυροσκόπια και GPS, με τον αλγόριθμο να υπολογίζει τις παραμέτρους 1.000 φορές το δευτερόλεπτο, εντοπίζοντας τον κίνδυνο σε λιγότερο από 60 millisecond και φουσκώνοντας τον αερόσακο.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Μάθετε περισσότερα >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ