net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τα νέα μικρά της Aprilia

Αφιερωμένα στους “απαιτητικούς” νεαρούς αναβάτες τους σήμερα, τα Aprilia RX και SX 125 κατέχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά από τα επιτυχημένα μεγάλα μοντέλα RXV και SXV. Τα δύο αυτά “στιλάτα” δίχρονα υψηλών επιδόσεων ανεβάζουν τον πήχη στην κατηγορία των 125 κ. εκ.

 
Ήταν αναπόφευκτο το γεγονός πως, αργά ή γρήγορα, τα RXV και SXV θα “επηρέαζαν” και άλλα μέλη της οικογενείας της Aprilia.

Τα SX και RX είναι τα πιο πρόσφατα off-road μοντέλα της ιταλικής εταιρίας ενώ πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή επιλογή για τους νέους αναβάτες.

Με τους 17” τροχούς και τα sport ελαστικά, το SX βάζει υποψηφιότητα για το βραβείο του καλύτερου “κακού” 125 κ. εκ. supermoto μοντέλου. Λεπτοκαμωμένο και ελαφρύ, το SX δίνει την αίσθηση των επιδόσεων μιας μεγάλης μοτοσικλέτας χωρίς να υπερβαίνει τα όρια της ισχύς που ορίζει ο νόμος. Η εταιρία υποστηρίζει πως ο κινητήρας θα τα δώσει όλα ακόμα και όταν δουλεύει στα όρια μέσα στη πίστα.

Το RX είναι ιστορικό όνομα για την Aprilia. Στο πέρασμα των χρόνων το RX έχει μπει επάνω σε μοτοσικλέτες κορυφαίων επιδόσεων, “σχολεία” για τους νέους του χώρου της off-road οδήγησης και αγώνων. Το νέο μικρό RX έχει τις ίδιες προοπτικές. Ένα πραγματικό enduro, ικανό να τα βάλει ακόμη και με πίστες υψηλών απαιτήσεων. Επίσης διαθέτει και κάτι από… “διχασμένη προσωπικότητα”, αφού με το που βγει και πάλι στο δρόμο είναι εξίσου βολικό και στη καθημερινή οδήγηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά SX - RX

Κινητήρας - 2Τ, 1Κ, υ/ψ, Euro III
Χωρητικότητα – 124.8 κ.εκ.
Τροφοδοσία - ηλ. Ψεκασμός
Εκκίνηση – Μανιβέλα
Κιβώτιο – 6 ταχυτήτων
Πλαίσιο – Υψηλής αντοχής ατσάλινο (με ξεχωριστό πλαίσιο σέλας)
Αναρτήσεις (Ε/Π) – USD πιρούνι 40 χιλ. / Ατσάλινο ψαλίδι, monoshock
Φρένα (Ε/Π) - (Δ)260 / (Δ)220
Τροχοί (Ε/Π) - 17” / 17” – 21” / 18”
Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) – 2165x840x1170 χιλ. Ύψος σέλας – 935 χιλ.
Ρεζερβουάρ – 10 λίτρα

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ